Pukkie Judo

Geschikt voor jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar

Wat houdt Pukkie-Judo in?

Judolesjes voor het jonge moet U zien als zijnde korte lesjes van drie kwartier waarin het leert om te gaan met leeftijdgenootjes. Het kind leert ook met zijn/haar lichaam om te gaan, d.w.z. spieren gebruiken en spieren ontwikkelen van armen en benen, hoofd, buik, rug enz. Dit alles met gebruikmaking van het alles biedende judo, dat speciaal voor kinderen van die leeftijd is aangepast.

Judo-spelvormen

De les wordt voornamelijk in meerdere judo-spelvormen aangeboden. Middels deze spelvormen wordt getracht de volgende basiselementen voor een gezond gedrag helpen te ontwikkelen:

  • leren zich te kunnen handhaven in een groep (socialiseren)
  • leren met elkaar om te gaan (samenwerken)
  • leren zich thuis te voelen bij elkaar (zelfvertrouwen)
  • spelenderwijs opdrachten leren uitvoeren (begrijpen)
  • leren loslaten van de ouder/opvoeder (zelfstandigheid)
  • enz. enz.

Pukkie-Judo examen

Twee keer per jaar is er voor de ouders van deze kinderen een ouderkijkles, die op dezelfde tijd is als de judoles. Het hele gebeuren gaat zoals het in de les gaat en heeft de bedoeling U een indruk te geven wat er zoal in een pukkieles gedaan en geleerd wordt. De ouder/opvoeder kijkt dan vooral hoe zijn/haar kind zich in de groep handhaaft; hoe was dat in het begin en hoe is het nu.

Zoals het met andere dingen geldt: de ene puk is de andere niet. Sommigen zijn redelijkerwijs met de aanbiedingsvorm of opdracht bezig, terwijl een ander net even iets doet wat totaal niets met de opdracht te maken heeft. Maar ook bij deze kinderen wordt er op den duur vooruitgang geboekt.Er wordt klassikaal iets uitgevoerd en soms per groepje kinderen. Foto’s

Video Pukkie Examen

Gele slip

Aan het einde van de les wordt aan de nieuwe judobeoefenaartjes een gele slipt uitgereikt, bestemd om die aan een uiteinde van de band te naaien. De anderen behalen een slip in de opvolgende kleur (geel, oranje, groen, blauw, bruin, hele band). Wanneer het kind puk-af is en in een gewone klas zit en examen doet (dat is op een zaterdag) krijgt het twee slippen voor beide uiteinden van de band.

Kleding

De benodigde kleding is een wit judopak met slippers en een sporttas. Deze sportartikelen kunnen bij de sportschool worden gekocht.

Hoe doe ik mijn pak aan en knoop ik mijn band?

Bandknoop-Folder2023

Band knoop video’s

Rooster Pukkie Judo bij Budoschool Yotosama:

DAGTIJDSPORTGROEP
Woensdag13.30 – 14.15JudoPukkie 4 – 6 jaar
Vrijdag16.30 – 17.15JudoPukkie 4 – 6 jaar