Prijzen op European Cup Jiu-Jitsu!

In het Belgische Beveren werd er afgelopen weekend de European Cup Jiu-Jitsu Fighting gehouden met deelnemers uit heel Europa. Negen jiu-jitsuka’s van Budoschool Yotosama werden ingeschreven door de Judo Bond Nederland en zeker niet zonder succes.

Gwen van Poelgeest wist zich te kronen tot Kampioen bij de Junioren Dames -52 kg! Jaimy Kat had een goede generale voor het EK, wat begin april in Roemeniëplaatsvind, bij de Junioren Heren -56 kg. Via zeges op de Fransen Lecouffe en Boureaud bereikte hij de Finale. Tegen de Roemeen Velicicu leek er geen vuiltje aan de lucht met een 18-8 voorsprong totdat een diskwalificatie roet in het eten gooide.

Ook Aishia Sie (-57 kg) wist bij de Dames -18 jaar de Finale te bereiken via zeges op Klara (Zwe), van Raemdonck (Bel) en Hennard (Bel). In de Finale trof ze opnieuw de Zweedse Klara die nu de betere was. Bij de jongens u14 greep Shreyas Dasrath net naast goud in de klasse -56 kg. De Zweed Larsson was in de Finale de betere.

Bij de Senioren -77 kg liep Kars van den Boogaard onfortuinlijk tegen een diskwalificatie aan tegen de Fransman Martin. In de herkansingsronde werden Heraskin (Ukr) en Leijsens (Bel) langszij gezet. Om het brons mocht Kars opnieuw aantreden tegen de Fransman Martin die nu eenvoudig verslagen werd. Clubgenoten Melvin en Duncan de Jong, Jay Neutink en Lars Harps wisten helaas niet het ereschavot te bereiken.

Foto’s Persblik