Zwarte Band Aikido voor Hester en Trudy!!

15 april 2018 | |
Door: John Zwalve

GESLAAGD VOOR ZWARTE BAND EXAMEN AIKIDO

 

Afgelopen zondag hebben twee leerlingen van Budoschool YOTOSAMA hun zwarte band examen aikido afgelegd. Zo’n examen wordt twee keer per jaar landelijk afgenomen in Amersfoort.

Ruim een half jaar van tevoren wordt samen met de leerling overlegd of hij/zij al zover is om een dergelijk examen te willen/kunnen afleggen. Als dat zo is, dan gaat er vanaf dat besluit hard getraind worden, vaak tot drie keer in de week.

Er wordt getraind op verschillende technieken uit verschillende aanvalsvormen zoals een slag boven op je hoofd, een zijwaartse slag op je hoofd, pakking bij je schouder met daarbij een slag boven op je hoofd, voorwaartse stoot op je maag, een pakking van achter op je polsen enz. Er wordt ook getraind op een aantal oplossing uit verschillende aanvalsvormen met een (houten) mes, het met een stok werpen van iemand die hem vast heeft, het laten zien dat je goede slagen kunt uitvoeren met een houten zwaard en als laatste onderdeel het werpen van drie aanvallers die je bij de schouders willen pakken. Alle technieken met je kunnen uitvoeren in een directe en indirecte richting en je moet ze ook nog links en rechts laten zien.

Beide kandidaten, Trudy Purwanto en Hester Hospes zijn – gesteund door ongeveer 20 medeleerlingen – voor dit examen geslaagd en vanaf vandaag zijn ze dragers van de Zwarte Band Aikido.

 

Bij de foto: Hester en Trudy met hun uke’s.