Zilver NK Clubteams!!

16 juni 2018 | | | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Judo voor Club Teams in het Triavium te Nijmegen, is er Zilver behaald bij de Jongens Teams -15 jaar. Het Meiden Team -15 jaar greep net naast brons en werden 5e.

Vier Teams van het samenwerkingsverband Judo Team Haaglanden, waar Budoschool Yotosama onderdeel van is, hadden zich via de District Competitie zich geplaatst. 12 judoka’s van Yotosama maakten deel uit van de Teams. Milan Hippe (-50 kg) maakte deel uit van het Jongens Team -15 jaar die via zeges op Veendam/Judo Instituut Noord (3-2), Kenamju (3-2) en Mahorokan 2 (3-2) de Finale bereikten waar Titelhouder Mahorokan 1 de volgende tegenstander was. In een zeer spannende strijd werd er nipt verloren (3-2) en mocht het Team het zilver ontvangen!

Het JTH Meiden Team -15 jaar, waar Gwen van Poelgeest (-44 kg) uitkwam, wist via zeges op Arnhem/Nijmen (3-2) en Kenamju (4-1) de halve finale te bereiken. Hier werd verloren van JC Helden waarna om het Brons opnieuw een verlies geïncasseerd moest worden van Mahorokan waardoor het Team genoegen moest nemen met een 5e plaats.

De Jongens en Meisjes Teams -12 jaar wisten beide de kwartfinales te bereiken maar sneuvelden daarna 2 maal. Van Yotosama maakte de volgende judoka’s deel van de Teams, Mara van Boren, Marit Meijer, Demi van Winden, Jaël Lagemaat, Aishia Sie, Fenne Stam, Josephine Rommelse, Hugo Flink, Lenny Kuipers en Tim Brabander.