World Cup Zilver en Brons voor Gwen & Amy!!

22 september 2018
Door: John Zwalve

Tijdens de World Cup Jiu-Jitsu -15 jaar hebben de zusjes van Poelgeest weer van zich doen spreken! Gwen wist dit jaar opnieuw de Finale te bereiken en dit keer in de klasse -44 kg. Via Full Ippon zeges op Razmakhova (Rus) en Panaitescu (Roe) wachtte, net als de gewonnen Finale van vorig jaar, de Griekse Anastasaki die dit jaar de betere was waardoor Gwen met trots het zilver omgehangen kreeg!

Zusje Amy moest in de klasse -40 kg ook tegen een bekende, de Russin Golubeva. De strijd ging gelijk op en in de slotseconden probeerde Amy een 12-11 achterstand weg te werken met een alles of niets poging wat helaas een straf opleverde en de stand op 14-11 bracht. In de herkansingsronde wint Amy van Krommyda (Gre) met Full Ippon en vervolgens van haar landgenoot Koutsouveli met 9-8. Om het Brons wordt de Russin Komissarova met Full Ippon verslagen!!

Xavier Hagebeek (-66 kg) was nog teveel onder de indruk van het hele World Cup spektakel waardoor hij zich eenvoudig liet overrompelen door de Griek Drosos, maar herpakte zich tegen de Griek Myrthianos en verliest daarna nipt van de Rus Lvov om het Brons..

Jaimy Kat verliest eigenlijk onnodig van de Pool Olszowka in de klasse -34 kg. In de herkansingsronde moest Jaimy na een flinke voorsprong op de Griek Iordanidis een diskwalificatie incasseren door 2x contact op het hoofd en was daardoor uitgeschakeld.

World Cup JJ: Gwen van Poelgeest wint na een vrijloting met een Full Ippon van Razmakhova (Rus). In de halve finale moest ook de Roemeense Panaitescu er binnen een halve minuut met Full Ippon aan geloven! In de Finale wacht opnieuw, net als vorig jaar, Anastasaki uit Griekenland!