WK Zilver voor Mariëlle & Anne!!

20 maart 2016
Door: John Zwalve

Tijdens het Wereldkampioenschap Jiu-Jitsu voor Junioren tot 21 jaar hebben de Dames van Budoschool Yotosama, Mariëlle Kouwenberg (-55 kg) en Anne van der Brugge (-62 kg), beide knap he zilver behaald!

In het Spaans Madrid debuteerde beide in de leeftijdsklasse -21 jaar. Na succesvolle jaren bij de Aspiranten (-18 jaar), 2 Wereldtitels voor Anne vd Brugge en 2 maal WK brons voor Mariëlle Kouwenberg, lieten ze bij de junioren ook gelijk zien dat er met hun rekening gehouden moest worden! Zo wist Mariëlle Kouwenberg via Full Ippon (technisch “knock out”) zeges op de Colombiaanse Alzate Vera en de Griekse Latsinou de halve finale te bereiken. Hier werd de Russische Aspiranten Wereldkampioene Cherevan, die Mariëlle toentertijd de weg naar de finale versperde, met 14-0 lang de kant werd gezet. In die Finale was de Deense Dahl nog een maatje te groot waardoor zilver het hoogst haalbare was.

Tweevoudig Aspiranten Wereldkampioene Anne van der Brugge had een zware loting. Met 2 Junioren Wereldkampioenen en een vice-Werelkampioene aan haar poule kant was het een hele moeilijke opgave om de finale te bereiken. In de eerste ronde werd vice-wereldkampioene -55 kg Pourtois (Bel) met 10-7 verslagen. Daarna moest de poolse Walotek er met 9-7 eraan geloven. In de halve finale wachtte de huidige Wereldkampioene Wittich (Dui) die weer de Wereldkampioene -55 kg Vistam (Zwe) had verslagen. Ook de Duitse kon geen potten breken waardoor Anne vd Brugge via een 6-2 de Finale wist te bereiken. Na een gelijk opgaande partij greep huidige vice-Wereldkampioene Bauer uit Duitsland met 8-6 aan het langste eind en mocht Anne het zilver ontvangen.

De volgende dag wisten Mariëlle en Anne ook nog het brons te winnen bij de Landenteams! Na een nipt verlies van Denemarken (3-3, op punten), volgde een succesreeks met winst op Korea (6-1), Frankrijk (5-2) en Roemenië (7-0) wat het brons opleverde! In totaal wist het Nationale team 4 zilveren en 3 bronzen medailles te veroveren!