WK Zilver voor Cynthia Schellingerhout!

21 november 2015
Door: John Zwalve

Tijdens het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu wat in Bangkok Thailand gehouden werd heeft Junior Cynthia Schellingerhout opnieuw de Finale weten te bereiken bij de Senioren Dames -70 kg. Na een vrijloting werd de Thaise Sangsirichok met Full Ippon verslagen. In de halve finale wist de huidige Wereldkampioene ook Rahali uit Frankrijk met Full Ippon te verschalken waarna landgenote Aafke van Leeuwen haar op zat te wachten in de Finale. In een gelijk opgaande Finale waar de punten over en weer gingen kwam Cynthia vlak voor tijd op een achterstand waarna ze na een alles of niets poging de eindstand op 17-12 zag komen. Een mooie afsluiting van haar Junioren jaar met een zilveren Senioren WK medaille!
Naast de gouden en zilveren medaille wist Nederland op de eerste dag van het WK ook nog een zilveren medaille (Charella Westra +70kg, Comby Sport) en een bronzen medaille (Boy Vogelzang -69 kg, Den Edel) te behalen!

Op dag 2 wist Melvin Schol zich te kronen tot Wereldkampioen -94 kg en behaalde de Heren Duo het brons!

Op de slotdag wist Nederland dmv winst op Thailand (4-3) het brons te veroveren bij de Landen Teams en behaalde Nederland het zilver in het Totaal klassement van het Fighting System!