WK BRONS voor YOTO-LADIES!!

BRONS voor Yoto-Ladies, Chabeli Arenberg Peeters, Raèfen Passage en Melissa Jol!!

Tijdens het WK hebben de Dames van Budoschool Yotosama het Brons behaald met het Landen MixTeam!

Zondag waren er de Landenteams, Fighting Teams (2 dames en 3 heren), Newaza en Mix Team (Fighting, Newaza en Duo). Het Mixteam is de wedstrijdvorm waarbij de JJIF op de Olympische Spelen wil komen. Omdat er maar 1 catagorie beschikbaar is kiezen ze dus voor Teams waarbij alle  disciplines aan bod komen. Eerst moet er geprobeert worden om op de Europese Spelen aanwezig te zijn!

Bij de Mixteams kwamen Raèfen Passage en Melissa Jol beide uit in de klasse -62 kg Dames terwijl Chabeli Arenberg Peeters bij het Newaza -62 kg Dames actief was. Met een nipt verschil van 1 punt werd er verloren van Polen in de halve finale (6-5). Om het brons werd Colombia met 9-2 verslagen! Melissa wist haar partij tegen de nummer 5 van het WK Choconta Rojas overtuigend te winnen waardoor zij ook het WK met een goed gevoel afsloot!

Bij het Fighting Team (Heren -69 kg, Dames -62 kg, Heren -85 kg, Dames +62 kg en Heren +85 kg) moest Raèfen eerst tegen de Wereld Kampioene Nebie (Frankrijk) en wist langere tijd op voorsprong te staan, maar moest uiteindelijk gewonnen geven. Ook tegen de nr 2 van de Wereld, Neupert uit Duistland wist ze goed voor de dag te komen. Van de Italiaanse Cavaretta wist ze wel te winnen en kon het WK toch met een goed gevoel afsluiten. Nederland verloor van Frankrijk, won van Italië maar verloor vervolgens van Duitsland.

Zaterdag waren de individuele wedstrijden van onze Dames. In de klasse -55 kg moest Chabeli starten tegen de Italiaanse Farne. Deze werd met een full ippon verslagen waarna de Deense Dahl haar op zat te wachten in de kwartfinale. Op een zeer tactische wijze werd de Deense verslagen waarna in de halve finale de Wereldkampioene Bieronska (Pol) haar op zat te wachten.

Raèfen had een vrijloting en moest gelijk openen tegen de oud-Wereldkampioene 2015 Scicciolo (Ita). Ze ging goed van start met een 3-0 voorsprong maar kreeg daarna veel straffen waardoor ze op achterstand kwam te staan. Om de achterstand om te buigen moest Raèfen risico’s nemen wat helaas de verkeerde kant uitpakte. In de herkansingsronde kreeg Raèfen helaas geen grip op de Italiaanse Farne (11-9) waardoor haar individule WK hiermee eindigde.

Chabeli moest helaas de meerdere erkennen in de Poolse Bieronska die later haar titel prolongeerde. Om het brons werd er verloren van de Belgische Pourtois waarmee Chabeli op een verdienstelijke 5e plaats eindigde op haar eerste WK Senioren.

Melissa Jol moest in de klasse -62 kg starten tegen de Poolse Walotek, die op het EK in Gent nog met een full ippon verslagen werd. Op het WK begon Melissa weer goed tegen de poolse maar gaf te partij uiteindelijk toch uit handen. In de herkansingsronde kwam Melissa zoals vaker uit tegen de Italiaanse Cavaretta die nu ook weer te sterk voor Melissa en ook voor haar het individuele WK eindigde.

Van vrijdag 25 november tot en met 27 november zal er in Wroclaw Polen het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu gehouden worden voor Senioren.

Van Yotosama zijn Chabeli Arenberg Peeters (-55 kg), Raèfen Passage (-55 kg), Melissa Jol (-62 kg) en Cynthia Schellingerhout (-70 kg) door de Bondscoaches van de Judo Bond Nederland geselecteerd!

Geblesseerd:

Voor Cynthia zijn de dromen, Wereld titel heroveren en plaatsing voor de World Games (alternatieve Olympische Spelen), vlak voor het WK in duigen gevallen. Door een ernstige schouderblessure kan zij niet deelnemen en zal nog een flinke revalidatie tijd nodig hebben. Erg zuur voor de Wereldkampioene van 2014 en vice-Wereldkampioene2015, die 2e stond op de Ranking voor de World Games. Zij zal nu haar teamleden mentaal steunen langs de kant van de wedstrijdmat…

Wedstrijddag Yoto-Ladies:

Zaterdag 26 november zullen Chabeli Arenberg Peeters en Raèfen Passage (beide in de klasse -55 kg) en Melissa Jol (-62 kg) allen een gooi doen voor de medailles. De exacte tijden en matindeling zal hier later te vinden zijn. De wedstrijden beginnen in ieder geval vanaf 09.00.

Live Stream:

Voor de thuisblijvers zijn de wedstrijden live te volgen op de volgende link:

http://www.worldchampionshippoland.com/

loting

Programma: (Nederlands Team)

Vrijdag 25 november: Resultaten

Ecco vd Veer(Fighting -62) 5e
Boy Vogelzang (Fighting -69) 5e
Freddy Weemaes (Fighting -77)
Aafke van Leeuwen (Fighting -70) Brons
Charella Westra (Fighting +70) 5e
Denise Geerders (Fighting +70) Brons

 

Zaterdag 26 november: Resultaten

Chabeli Arenberg Peeters (Fighting -55) 5e
Raèfen Passage (Fighting -55)
Melissa Jol (Fighting -62)
Donny Donker (Fighting -85)
Johan de Gier (Fighting -85)
Melvin Schol (Fighting -94) Brons
Brian Frowijn (Newaza -69)
Ruben Assmann / Marnix Bunnik (Duo Heren Classic) GOUD!

Zondag 27 november:

Landen Team Competitie (Fighting en Newaza) NEDERLAND vs DUITSLAND
Landen Team Competitie (Fighting Men & Women) NEDERLAND vs FRANKRIJK