Goud & Brons op WK Jiu-Jitsu!!

01 november 2022 | | | | | | | |
Door: John Zwalve


 SPONSORED BY
Samplonius 2019 logo_met_achtergrond BPD_logo_descriptor_CMYK_BLACK_NL_2022  STEUN ONS!!

 

Kars van den Boogaard Wereldkampioen:

De 20-jarige Kars van den Boogaard heeft tijdens de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu -21 jaar de Wereldtitel achter zijn naam gezet!

In de klasse -62 kg was hij via de World Ranking List als 2e geplaatst en had daardoor eerst een vrijloting. In de kwartfinale werd de Belg de Visscher met Full Ippon verslagen. In de halve finale wachtte Europees Kampioen Versele uit Frankrijk hem op. De Fransman begon voortvarend waardoor Kars tegen een achterstand aankeek. Kars wist de partij naar zijn hand te zetten en wist de stand op 9-9 te brengen en maakte in de laatste 10 seconde het winnende punt 11-9! In de Finale wist vice-Europees Kampioen Boglut (Rom) geen raad met de gedreven Kars die de stand al snel op 9-0 zette, om vervolgens de partij met een Full Ippon af te sluiten en het Goud een feit was!!

Gwen van Poelgeest:

Europees Kampioene Gwen van Poelgeest, was als 1 e geplaatst en stond daardoor al ik de kwartfinale in de klasse -52 kg van de junioren. Hier trof ze de Italiaanse Genova aan die vrij simpel met Full Ippon langs de kant werd gezet. In de halve finale was de Griekse Efhymiou, die op het afgelopen EK nog werd verslagen, vandaag de betere waarna Gwen de wedstrijd om brons wachtte. Hier was landgenoot Ruby Vogelzang te sterk waardoor Gwen op de 5e plaats eindigde.

Jaimy Kat:

Op het Wereldkampioenschap Jiu-Jitsu u18 jaar heeft Jaimy Kat op een zeer spannende wijze het Brons veroverd in de klasse -55 kg van het Fighting System. Als nummer 1 geplaatste had óók Jaimy een vrijloting en mocht starten tegen de Griek Ntaltas in de kwartfinale. De Griek werd met 14-11 verslagen waarna de Kazach Abdullhamidoui hem  in de halve finale opwachtte. De Kazach was helaas met 11-7 de betere. Om het Brons ging het gelijk op tegen de Roemeen Velicicu wat resulteerde in een spannende slotfase met meerdere Challenges (video check). Jaimy wist in de laatste seconde de eindstand op 13-12 te krijgen wat werd gecorrigeerd na de challenge van de Roemeense Coach. Deze werd uiteindelijk weer terug gedraaid na een challenge van de Coach van Jaimy wat uiteindelijk het Brons opleverde!!

Lucas Meijer:

Lucas Meijer draaide goed op zijn eerste WK. In de klasse -81 kg wist hij vrij eenvoudig te winnen van de Kazach Batyrkhan met 11-3. Om vervolgens de Zweed Beljo met 12-8 naar de herkansingsronde te sturen. In de halve finale was de Griek Kaklamanos met 7-0 te sterk waardoor Lucas naar de troostfinale werd verwezen. Om het Brons ging de strijd gelijk op tegen Ali uit Roemenië. In de laatste 15 secondes van de partij was de stond 6-6 waardoor het laatste punt het winnende zou zijn. Lucas scoorde het het laatste punt maar zag die onterecht naar de Roemeen gaan. Lucas reageerde met een slotoffensief wat hem nog een tegenpunt opleverde en zag tot zijn groot verdriet het onterechte tegenpunt  toch naar zijn kant gaan wat helaas niets meer uitmaakte voor het Brons.