Wereldkampioenen Jiu-Jitsu!!

19 maart 2015 | | | |
Door: John Zwalve

 

 

 

 

Anne van der Brugge en Cynthia Schellingerhout hebben zich afgelopen weekend in Athene gekroond tot Wereldkampioene Jiu-Jitsu!

 

Foto’s dag 1 Marcel Kouwenberg

Foto’s dag 2 Marcel Kouwenberg

Foto’s dag 3 Marcel Kouwenberg

Final_Results

 

De Jiu-Jitsuka’s van Budoschool Yotosama reisde afgelopen donderdag samen met de Nationale ploeg, hun coach John Zwalve en hun clubgenootjes Mariëlle Kouwenberg, Tom Molenaar, Frank Kouwenberg en Chabeli Arenberg Peeters af naar Athene waar het Wereld Kampioenschap werd gehouden voor de Aspiranten -18 jaar en de Junioren -21 jaar.

Anne van der Brugge wist op de vorige editie de Wereldtitel te bemachtigen in de klasse -57 kg, nu in de klasse -63 kg maakte ze haar favoriete rol meer dan waar! Na winst op de Russin Beibalaeva (17-3), werd de Zweedse Seth Wensel en de Italiaanse Ferrante met Full Ippon verslagen. In de Finale was ze snel klaar met de Russin Iakubova die er ook met een Full Ippon aan moest geloven en Anne haar 2e Wereld titel achter haar naam kon schrijven.

Ook Cynthia Schellingerhout (-70 kg) heeft al een Wereldtitel achter haar naam staan, voor de kersverse Wereldkampioene Senioren lag de druk hoog. Nu moest het ook bij de Junioren gebeuren. Na snelle Full Ippon zeges op de Griekse Mpekri en de Duitse Titel, werd in de halve finale de Russin Vorobiova tactisch met 15-2 verslagen. In de finale werd de Duitse Attenberger met 12-9 langzij gezet waardoor óók Cynthia de 2e Wereldtitel achter haar naam kan zetten!

Mariëlle Kouwenberg (-57 kg) wist via zeges op Schmid (Dui) 7-5, Kolenc (slo) 17-10 de halve finale te bereiken. Hier versperde de latere Kampioene Chereven (Rus) de weg naar goud waarna om het brons de Poolse Wierzbowska met 21-10 werd verslagen en het brons een feit was!

Chabeli Arenberg Peeters (-55 kg) startte voortvarend met een Full Ippon zege op Alpani (Gre). Tegen de Deense Dahl leek er vlak voortijd ook geen vuiltje in de lucht echter de Deense wist een 5 punten achterstand om te buigen in een 1 punt voorsprong waardoor Chabeli de Wereldtitel in rook op zag gaan. In de herkansing wist ze zich goed te herpakken door Full Ippon winst op Wildhaber (Zwi) en Fellouri (Gre). Om het brons werd de Duiste Grudnio met 12-6 verslagen en was het brons binnen!

Frank Kouwenberg (+81 kg) was goed op dreef in zijn eerste partij. Tegen de Griekse Nakos stond hij vlak voor tijd nog voor echter de Griek trok een armklem na het signaal van de arbiter door waardoor Frank geblesseerd uitviel en niet meer verder kon in het toernooi. Frank zag de Griek later de Finale bereiken, wat dus extra zuur was.

Tom Molenaar (-55 kg) won overtuigend van de Colombiaan Ospina Florez (14-5), maar moest zich de meerdere erkennen tegen de Wereldkampioene 2013 Balbuzki (Dui). In de herkaningsronde stopte Baidan (Ukr) het WK avontuur van Tom.