Brons WK Jiu-Jitsu Landenteams!!

16 maart 2016 | | | | | | |
Door: John Zwalve

 

Op het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu voor Junioren werd er zondag 20 maart gestreden voor de Wereld Titel Landenteams.

Het Mixedteam bestaat uit Dames -62 kg en +62 kg, en Heren -62 kg, -69 kg, -77 kg, -85 kg en +85 kg.

Doordat Nederland niet in alle gewichtsklasse vertegenwoordigd was moest er wat gepuzzeld worden zodat het Team aangevuld werd met wat Duo en Newaza mensen. Het uiteindelijk Nederlands Team bestond uit:

-62 Dames Anne vd Brugge en Mariëlle Kouwenberg
-62 Heren Ecco vd Veer
-69 Heren Cees vd Griend
-77 Arjan Oosterhoff en Lex Mellink
+62 Dames Denise Geerders en Milou van Rijn
-85 Marwan Aarab en Manolito Vyent
+85 –

Er hadden zich 9 teams ingeschreven (Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Korea, Roemenië, Rusland, Spanje en Nederland), Nederland moes na een vrij loting openen tegen Denemarken voor een plaats in de halve finale. De Team opstelling was (met uitzondering van de wedstrijd om brons) -62 Anne, -62 Ecco, -69 Cees, -77 Arjan, +62 Denise -85 Lex en +85 Marwan. Manolito had op het zelfde moment zijn Duo Mixed wedstrijden samen met Jennifer Zoetemeyer.

Nederland vs Denemarken : 3-3

We begonnen voortvarend, nadat Anne van de Wereldkampioene -55 Dahl had gewonnen, wisten Ecco en Cees ook hun partijen winnend af te sluiten en Nederland op 3-0 te zetten. Met de troeven Arjan en Denise hoefde er nog maar 1 partij gewonnen te worden. Arjan was er zicht dichtbij maar zijn wedstrijd eindigde op een gelijk spel. Denise kon vervolgens geen grip krijgen op haar tegenstander en zag haar partij verloren gaan…Lex (duo) en Marwan (Newaza), en beide een gewichtsklasse hoger, vochten wat ze waard waren maar konden niet het beslissende punt binnenhalen wat resulteerde in een 3-3 eindstand maar op punten (full ippons) naar de Denen gingen.

Nederland vs Korea : 6-1

In de herkansingsronde werd er met dezelfde opstelling Korea simpel langszij gezet. Alle partijen werden met Full Ippon gewonnen alleen Marwan die geblesseerd was geraakt tegen Denemarken moest zijn partij gewonnen geven waardoor de eindstand op 6-1 kwam.

Nederland vs Frankrijk : 5-2

In de 2e ronde van de herkansing stond Frankrijk klaar. Geen gemakkelijke tegenstander, maar ook hier begon Nederland voortvarend. Na een 5-0 voorsprong gaven zowel Lex als Marwan hun partijen gewonnen om geen overbodige blessures te voorkomen. Nu reste Roemenië om brons!

Nederland vs Roemenië : 7-0 (7 x Full Ippons)

Nederland was lekker op dreef en dit was ook zichtbaar tegen Roemenië. Manolito was inmiddels klaar en verving Lex in de -85 kg, hoewel Roemenië geen mensen had in de laatste 2 gewichten. Roemenië werd met 7-0 en allen met louter Full Ippons opgerold, waaronder een schitterende revanche match van Arjan van zijn verloren bronzen WK fighting gevecht tegen de Roemeen Blanaru en mocht het Nederlands Team het Brons in ontvangst nemen!

Eindstand :

1e Duitsland
2e Italië
3e Nederland
3e Rusland
5e Roemenië
5e Denemarken