Vice-Nederlands Kampioen Judo Teams!!

28 juni 2015 | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Nederlands Kampioenschap judo voor Clubteams hebben de judoka’s Gwen van Poelgeest, Amy van Poelgeest, Estelle Slingerland en Malika Bosdijk van Budoschool Yotosama het zilver veroverd bij de meisjes teams -12 jaar.

In Sporthal Triavium in Nijmegen werd er het NK Judo voor Clubteams georganiseerd door de Judo Bond Nederland. In 3 leeftijdscategorieën werd er voor de felbegeerde Kampioenschaal gestreden.

Onder de vlag van Judo Team Haaglanden, waar Budoschool Yotosama naast de 3 andere clubs, Lu Gia Jen, Gouweleeuw en Accent Sport, onderdeel van is. Werd er gestreden bij de jongensteams -12 jaar, en bij d meisjesteams -12 en -15 jaar. Via de Districts Competitie wisten deze teams allen Kampioen te worden en zich te plaatsen voor het NK waar totaal per categorie 8 teams voor de titel strijden. Alle teams wisten de Finale te bereiken, zo wist het meisjesteam zich via zeges op Theunissen (3-2) en JC Helden (4-1) de Finale te bereiken. Het jongensteam wist dat te doen via zeges op Duurstede/Theo Meijder (5-0) en Judo Yushi (3-2) en het meisjesteam -15 via zeges op Hercules (3-2) en Kenamju/Academy Amsterdan (3-2). Helaas eindigde het avontuur hier en moesten alle teams genoegen nemen met zilver. Bij het meisjesteam -12 jaar stonden voor Yotosama Gwen van Poelgeest (-28 kg), Amy van Poelgeest (-28 kg), Estelle Slingerland (-32 kg) en Malika Bosdijk (-40 kg) in het team.

Bij de Heren Senioren wist het team van Judo Team Haaglanden niet de kruisfinales te bereiken. In de Overgangsklasse werd er alleen van Theo Meijer/Hoogland gewonnen en eindigde het team op de 3e plaats in de poule.