Succes voor Camiel Roskamp op 1e Meetmoment!

08 november 2015
Door: John Zwalve

Het Residentie toernooi van Judo Team Haaglanden compagnon Budovereniging Lu Gia Jen, was het eerste kwalificatie toernooi voor de judoka’s -18 jaar. Budoschool Yotosama had 4 judoka’s in de strijd, te weten Kevin Hippe(-50 kg), Camiel Roskamp (-60 kg) en Robert Soen en Winston van Druten (beide -66 kg). Ayomi Bosdijk is onlangs geopereerd aan haar knie en zit in haar revalidatie proces dus moet de eerste paar meetmomenten missen.

Camiel Roskamp (-60 kg) had geen gelukkige loting. Na een bey moest hij gelijk starten tegen Nederlands Kampioen en WK deelnemer Kielman. Na een spannende en gelijk opgaande partij trok Camiel aan het langste eind. Vervolgens was van Stralen de volgende tegenstander die EK deelnemer Hansen verslagen had. Nu trok Camiel aan het kortste eind en moest zich opmaken voor de herkansingen. Via zeges op Kieffer, van Mourick, Karamat Ali, Phetpanee en Koopmans veroverde Camiel het brons en haalde op deze manier de eerste kwalificatie punten binnen. Het Topjudo Toernooi Haarlemmermeer op 20 december zal het 2e Meetmoment zijn.

Robert Soen draaide een top toernooi in de klasse -66 kg. Via zeges op Degens, Verfaille en Loer bereikte hij de kwartfinales. Op een straf verloor Robert deze partij maar raakte helaas geblesseerd. Gehavend moest Soen aan de herkansings ronde beginnen. Na een winstpartij leek ook de partij tegen Asemota goed af te lopen. In de laatste seconde ontsnapte Asemota aan een muurvaste houdgreep wat Robert een wazari opleverde. Vlak erna moest Robert aftikken door een armklem en kon net niet om het brons strijden waardoor hij als 7e eindigde in een deelnemersveld van 56 judoka’s.

Winston van Druten starte in dezelfde klasse met ippon winst op Solcer maar moest daarna 2 verliespartijen incasseren.

Kevin Hippe was als eerste jaars actief in de klasse -50 kg. Na verlies van Bouwmeester wist Kevin in de herkansingsronde met ippon te winnen van van Gerven en Tarantino waarna het toernooi eindigde.

Zaterdag waren de andere leeftijdsgroepen actief geweest. Zo wisten Estelle Slingerland, Malika Bosdijk en Milan Hippe het goud te veroveren en behaalde Amy van Poelgeest, Jaimy Kat, Jens van der Ven en Raèfen Passage het zilver. Brons was er voor Tim Brabander,  Maksim Dekkers, Hussain al Fartousy en Max Zaal!