Succes op German Open Jiu-Jitsu!

02 oktober 2017
Door: John Zwalve

Anne van der Brugge wint German Open!

Tijdens de German Open Jiu-Jistu wat afgelopen weekend in Gelsenkirchen werd gehouden heeft de 19-jarige Anne van der Brugge het Goud veroverd!

De 3-voudige Wereldkampioene  won eenvoudig al haar partijen vroegtijdig en had een goede generale voor het komend Europees Kampioenschap Junioren wat eind oktober in Roemenië gehouden wordt. Van der Brugge was al geselecteerd voor het EK waar ze in de klasse -62 kg uitkomt.

Voor de overige sporters was dit Grand Slam toernooi een kwalificatie toernooi. Zo deed Tom Molenaar goede zaken in de klasse -69 kg bij de Heren Junioren. Hij wist via Full Ippon zeges op Habirora (Fra) en Kilbek (Den) de halve finale te bereiken waar de vice-Wereldkampioen Pick uit Duitsland hem met 8-4 de baas was. Om het brons werd de Duitser Anglovski, die Wereldkampioen Fleurmon (Fra) had verslagen, eenvoudig langs de kant gezet met een Full Ippon zege!

Bij de Heren -18 jaar stuntte Kars van den Boogaard in de klasse -55 kg. In een sterk deelnenemrsveld met deelnemers van het afgelopen Wk wist hij knap het brons op te eisen! Via een Full Ippon zege op de Sloveen Celinsek en winst op Ebrahimi (Dui) wist hij de halve finale te bereiken. Hier was de latere kampioen Simon uit Frankrijk nog een maatje te groot. Om het brons werd Jäger (Dui) met 12-9 verslagen en mocht Kars het Brons ontvangen. Met dit resultaat is hij weer een stapje dichterbij het WK begin maart in Abu Dabi.

Bij de Senioren Dames had ook Chabeli Arenberg Peeters een goede generale voor het komend Wereld Kampioenschap wat eind november in Colombia gehouden wordt. Met winst op de huidige Wereldkampioene Bieronska (Pol) wist ze ook de halve finale te winnen van de Zweedse Hamburg. In de finale was de Deense Dahl nipt te sterk.