Succes op de Open Vlaardingse Judo Kampioenschappen!

04 november 2013
Door: John Zwalve

Zaterdag 1 en Zondag 2 februari werd er het grote Judo toernooi de Open Vlaardingse Kampioenschapen georganiseerd. Met opnieuw mooie exclusieve judo beeldjes als prijzen.

Malika Bosdijk: Malika kwam uit in de klasse -36 kg van de meisjes -12 jaar. Met ippon winst op Pheadra Kappers, Julie van Wingerden en Fleur van Paasen werd de Finale bereikt. Hier werd opnieuw Pheadra Kappers met ippon verslagen en was het eerste Yotosama Goud een feit!

Ayomi Bosdijk: Ayomi wist, na het winnen van de Dutch Open Espoir, haar vorm door te trekken. In de klasse -52 kg wist ze al haar partijen vroegtijdig te beëindigen. In de Finale was ze ook te sterk voor Pammi Luichjenbroer en schreef ook de Open Vlaardingse Titel meisjes -15 jaar op haar naam!

Camiel Roskamp: Ook Camiel heeft de Dutch Open Titel op zijn naam gezet en deed ook nu weer goede zaken! In de klasse -46 kg wist hij al zijn partijen met ippon af te sluiten maar strandde in de halve finale op Rafael van Neijenhof. Na een combinatie techniek werd echter de score (wazari) aan Neijenhoff toegekend. Een overname was de verklaring, echter Camiel rolde zelf door, via zijn zitvlak, wat dan geen score zou zijn. Deze grote achterstand kon niet weg gewerkt worden waarna Camiel zich via de herkansingsronde zich toch nog kon revancheren. In de Finale zag Camiel nu wel zijn score (wazari)aan zijn kant bij gezet worden, waarna de partij tegen Neijenhoff nu wel winnend werd afgesloten!

Estelle Slingerland: In de klasse -32 kg wist Estelle knap het zilver te bemachtigen. Na winst op Doortje Meurer, Annabel Koh en Mila Donkers moest ze alleen de meerdere erkennen in Melissa Kunst. Zilver voor Estelle dus!

Robert Soen: Robert heeft nog niet de juiste vorm te pakken en verloor zijn eerste partij tegen Steph Henri. Vervolgens wist hij in de herkansingsronde al zijn  partijen te winnen om uiteindelijk weer tegen Steph Henri uit te komen. Robert was gebrand op sportieve wraak en wist deze ook met ippon te winnen. Om het brons werd Kris de Klein met ippon verlagen en versperde de latere kampioen, Andrej,Tsulkov, de weg naar meer.