Robert Soen wint Dutch Open!!

14 januari 2017
Door: John Zwalve

De 16-jarig Robert Soen heeft voor een sensatie gezorgd door de Dutch Open Espoir voor Heren -18 jaar op zijn naam te schrijven!

De Dutch Open Espoir was het 3e kwalificatie toernooi voor de judoka’s -18 jaar en is belangrijk voor het intertnationale circuit. Robert maakt na het behalen van deze Open Nederlandse Titel kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Internationale toernooien. Via dee internationale toernooien kan men zich weer kwalificeren voor het EK en/of WK.

In de klasse -73 kg maakte Robert Soen het zelf niet echt makkelijk. Vaak moest er in een achterstand weg gewerkt worden, wat dan ook door de gedrevenheid en wilskracht gebeurde. Na een vrijlotining werd Bas Temme en de Belg Berne den Donder met ippon verslagen. In de kwartfinale moest Cian Schellekens er met een yuko er aan geloven. In de halve finale trof Soen de Duitser Neihs die ook naar de herkansingsronde werd verwezen. In de Finale was Robert te sterk voor Mark van Dijk en mocht hij het goud in ontvangst nemen!