Prijzen ZH-12 judo!

11 juni 2016
Door: John Zwalve

Zaterdag 11 juni was er in sporthal Overbosch het ZH-12 judotoernooi. Bij de meisjes -10 jaar pakte Marit Meijer het brons in de klasse -25 kg en Aishia Sie greep net naast de medailles.

Bij de meisjes -12 jaar pakte Amy van Poelgeest knap het goed in de klasse -32 kg en Estelle Slingerland was ook dichtbij goud. In de finale leek ze goed op weg door ook haar 2e partij te winnen van angstgegner Jué Cramers, maar verloor haar 3e partij waardoor iedereen op evenveel winstpartijen kwamen en op judo punten Estelle aan het kortste eind trok en daardoor 3e werd.

Bij de jongens -12 jaar wist Lucas Meijer knap het brons op zijn naam te schrijven in de klasse -42 kg. Maksim Dekkers wist wel als poule winnaar de finale ronde te halen maar daar sneuvelde hij en haalde het podium niet. Jaimy Kat (-30 kg) kwam net judopunten te kort om de finale ronde te bereiken.