NK medailles voor Ayomi en Camiel!

08 maart 2014 | | | | |
Door: John Zwalve

In het Indoor Centrum Eindhoven werden de Nederlandse Kampioenschappen Judo -15 jaar gehouden. Met drie troeven voor ere metaal reisde Yotosama met supporters af naar Eindhoven.

Ayomi Bosdijk:

Ayomi moest in de klasse -52 kg gelijk openen tegen Roos Deurloo, waar ze nog tegen stond in de Finale van de Dutch Open. Met actief judo kon Deurloo (NN) er niet aan te pas komen en moest maar liefst 3 straffen incasseren waardoor Ayomi de volgende ronde wist te behalen. Hier werd Chimene ten Haaf (Li) met Ippon verslagen waarna ook Kim Gieling (MN) er met ippon aan moest geloven. In de halve finale was het weer Ayomi die met actief judo de partij wist te winnen. In de Finale trof Ayomi vice-Nederlands Kampioene Senna van de Veerdonk (ZN), die geen onbekende voor Ayomi is. Beide dames hebben vaker tegen elkaar gestaan en winnen afwisselend. Dit keer was Veerdonk net ff wat alerter en verastte Ayomi met een overname waardoor Ayomi met een wazari achter kwam te staan. Door druk te zetten kreeg Veerdonk nog 3 straffen en scoorde Ayomi nog wel een yuko maar kon net niet de winst naar haar toe trekken waardoor Ayomi zich nu vice-Nederlands Kampioene mag noemen!!

Camiel Roskamp:

Na een vrijloting werd, in de klasse -46 kg, Rens Olde Keizer (ON) vrij simpel met een wazari en een sankaku houdgreep verschalkt. Vervolgens werd Jesse Wever (NN) met yuko verslagen en wachtte in de halve finale Owen van Braam (NH). Camiel was goed bezig en hield van Braam goed onder druk. Van Braam wist ternauwernood uit diverse sankaku’s te ontsnappen maar moest wel een straf incasseren voor passiviteit. Met nog 10 seconde te gaan glipte Camiel zijn hand los bij het inzetten van een schouderworp waardoor ook hij een straf moest incasseren wat de stand op gelijke hoogte bracht en de Golden Score. Na 2 minuten gelijk opgaande partij kreeg Camiel opnieuw een straf waardoor de Finale plaats in rook op ging. Om het brons tegen Kevin Dadgarporian (ZH) bleef Camiel kalm en wist de partij tactisch winnen af te sluiten. Brons!!

 Robert Soen:

In de klasse -60 kg kwam Robert zijn eerste tegenstander niet opdagen waarna hij gelijk aan de bak moest tegen rivaal Kylian Bulthuis (NN). Robert kon zijn pakking niet krijgen waardoor hij al snel met 3 straffen achter stond. Daarna ging het al beter en wist Robert een yuko te scoren. Bulthuis ging zijn tempo verhogen waardoor Robert onder druk kwam te staan. Uiteindelijk met slechts 10 seconde voor tijd kreeg Robert de 4e en laatste straf waardoor hij met een Hansoku make de wedstrijd verloor en Bulthuis later het brons zag winnen. In de herkansingronde werd Westerdijk (NN) snel met ippon verslagen en vervolgens moest Wadiah Kidimati (ON) met een yuko er aan geloven. Vervolgens stond Kris de Klein (JTH) Robert op te wachten. Robert kwam al snel op een yuko voorsprong en ging daarna ten aanval met sankaku die helaas niet goed zat, waardoor Kris kon ontsnappen en Robert overnam in een muurvaste houdgreep. Met 2 wedstrijden voor het brons eindigde het NK avontuur voor Robert.