NK Brons voor Tim Brabander!

27 november 2023 | | |
Door: John Zwalve

De 16-jarige Tim Brabander, van Budoschool Yotosama, heeft afgelopen weekend het Brons behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Judo Team onder de 18 jaar die in Almelo gehouden werd. Tim maakte onderdeel uit van het Team van Sport Instituut Schiedam.

Een team bestaat uit 7 judoka’s oplopend in gewicht, -50, -55, -60, -66, -73 kg, -81 en +81 kg. Tim komt uit in de klasse -81 kg en wist met het Team te winnen van Budoschool Gennep (6-1) en Judosport Oost (5-2) waarna Talentbase de Finale versperde (6-1). Om het Brons werd er met 4-3 gewonnen van Bushi Arnhem.

Residentie Toernooi:

Een week eerder wist Tim het zilver te bemachtigen op het eerste meetmoment, het Residentie toernooi, van de Judo Bond Nederland voor uitzending naar de Europa Cups die weer als meetmomenten tellen voor uitzending naar de Titeltoernooien. In de klasse -81 kg was Tim te sterk voor de Berg, Leistra en Schell. In de Finale was Tillema te sterk. Het volgende meetmoment is de Twents Open op 16 december waarna de eerste selectie plaatsvindt.