Nederlands Kampioen Jeugdteams!

29 juni 2016 | | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor clubteams in Nijmegen zijn de judoka’s van Budoschool Yotosama onder de samenwerkingsverband Judo Team Haaglanden Nederlands Kampioen geworden!

Judo Team Haaglanden (Accent Sport, Gouweleeuw, Lu Gia Jen en Yotosama) had zich geplaatst met 3 jeugdteams en 1 Dames Senioren Team.

Het meisjes Team -12 jaar wist via zeges op JV Helden (6-1), Van Buel Sports (6-1) en Dijkman Sport (5-2) de titel op de eisen. Het jongens Team -12 jaar wist via zeges op Kenamju (5-2), Duurstede/Meijer/Hoogland (7-0) en Hercules (6-1) te kronen tot Nederlands Kampioen! Het meisjes Team -15 jaar verloor hun eerste partij van de latere Kampioen Judoteam Zuid-Nederland, waarna er gewonnen werd van Top Judo Amsterdam (5-2). Om het brons was Thag/Nippon/Achterhoek net te sterk met 4-3. Het Senioren Dames Team wist in de eerste klasse knap 2e te worden! Van Budoschool Yotosama waren de volgende judoka’s onderdeel van de teams: Amy van Poelgeest, Estelle Slingerland, Yewande Bosdijk, Jens van der Ven, Maksim Dekkers, Hilde van Doornen, Malika Bosdijk en Raèfen Passage.