Naar het NK Judo!

Tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen Judo -18 jaar hebben Fabian Slingerland (zilver -46 kg), Kevin Hippe (brons -50 kg), Camiel Roskamp (zilver -60 kg) en Robert Soen (brons -66 kg) zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap wat op 9 april in Groningen gehouden wordt.

Fabian Slingerland (-46 kg) maakte een schitterende rentree na 3,5 jaar afwezig te zijn geweest op de judomat. Op zijn eerste judotoernooi pakte hij knap het zilver!

Camiel Roskamp (-60 kg) was dichtbij goud, na sterke concurrenten te hebben uitgeschakeld in de voorrondes wist hij de Finale te bereiken. Hier was Phetmanee hem op de grond te slim af waardoor ook hij het zilver mocht ontvangen.

Kevin Hippe (-50 kg) was al toegetakeld voordat hij moest beginnen. Met een armblessure (opgelopen op het Antwerp Open) en een opkomend griepje was hij ook nog bijna 3 ons te zwaar op de weging. Na wat rondjes gelopen te hebben kon hij beginnen aan zijn eerste partij. Helaas was hij nog niet goed genoeg hersteld en moest een verlies partij incasseren. In de herkansingsronde herpakte hij zich en knokte zich naar brons!

Robert Soen (-66 kg) was goed op dreef. Ondanks dat hij vanwege een reisstudie een hele week niet had getraind wist hij via 2 ippon zeges de halve finale te bereiken. Hier moest hij het onderspit delven tegen de latere kampioen en wist het brons veilig te stellen via een ippon zege!

Winston van Druten (-66 kg) moest helaas met een verliespartij starten tegen de latere finalist. In de herkansingsronde wist hij nog 2 wedstrijden te winnen met ippon maar kwam net tekort voor brons.