Team Brons op de World Games voor Anne!!

11 juli 2022 | | | |
Door: John Zwalve

Van 7 tot en met 17 juli vinden er in Birmingham USA de World Games Plaats. De “Olympische” Spelen voor niet-Olympische Sporten!

Jiu-Jitsu is al jaren een onderdeel van deze Wereld Spelen, en voor Budoschool Yotosama hebben Héleen Baars (Brons Fighting -62 kg Cjinese Taipei 2009) en Saskia Boomgaard (Brons Duo Mixed 2013 Colombia) al op het hoogste ereschavot gestaan!

Nu is het de beurt aan Anne van der Brugge (Fighting -63 kg)!

Anne was erg dichtbij een medaille. In de poule moest Anne een diskwalificatie (14-0) incasseren tegen de Française Ferreira. Ferreira had eerder zelf ook al met een diskwalificatie verloren waardoor Anne in haar laatste poule wedstrijd minimaal met 15 punten verschil moest winnen van Perrine uit Mauritius of met Full Ippon. Anne wist het voor elkaar te krijgen om met 16-0 de winst naar zich toe te trekken en werd daardoor ook gelijk poule winnaar. In de kruisfinales ging het lange tijd goed tegen de Thaise . Lange tijd stond er een 3-0 voorsprong op het  bord en de Thaise kon nog terug komen op 3-2. Met nog 1 seconde te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht en leek de Finale binnen bereik maar toch ging de voorsprong verloren. Met een 3-3 stand moest er een verlenging aan te pas komen waar de Thaise aan het langste eind trok.

Om het brons was de Duitse Wereldkampioene Weiken te sterk waardoor Anne op de 4e plaats eindigde.

Zaterdag 16 juli heeft Anne nog een kans op een medaille wanneer Nederland met de Team Competitie meedoet!

Landenteams;

Na het terugtrekken van Colombia staat Nederland (met Duo koppel Montenegro) in de halve finale. Hier is Frankrijk met 3-2 te sterk.

Om het Brons werd Denemarken/Zwitserland met 5-0 verslagen!!

Timetable

Livestream Mat 2

 

Live Stream World Games

Andere links:

TeamNL World Games

World Games Birmingham

Instagram TeamNL WG