Live: NK Judo -15 jaar

Zaterdag 30 oktober is het NK Judo -15 jaar in Leek. 6 judoka’s van Yotosama zullen in actie komen! We zullen proberen de voortgang hier bij te houden:

Ochtendgroep: 9.30-14.00

-48 kg Maxime Voortman

Maxime wint haar eerste 2 wedstrijden met ippon en staat in de kwartfinale! In de kwartfinale verliest Maxim van de latere finalist. In de herkansingsronde wint ze met ippon en de wedstrijd voor de troostfinale (om brons) werd na een spannende wedstrijd pas laat in de Goldenscore beslist waardoor ze op een verdienstelijke 7e plaats eindigt!

-52 kg Demi van Winden

Demi verliest haar eerste en wint vervolgens 2 keer met ippon in de herkansingsronde daarna eindigt haar kampioenschap.

-57 kg Josephine Rommelse

Josrphine verliest haar eerste pot en wint met ippon in de herkansingsronde waarna ze vervolgens verliest.

Middagroep: 14.00

-34 kg Mike Bolleboom

Mike wint overtuigend zijn eerste pot met ippon maar blesseert zijn vinger dusdanig dat hij zich terug moest trekken.

-38 kg Hugo Flink

Hugo wint na een vrijloting met wazari maar verliest in de kwartfinale. In de herkansingsronde wist Hugo snel op voorsprong te komen maar kort voor tijd verspild hij zijn voorsprong en eindigt zijn Kampioenschap.

+66 kg Tim Babrander

Tim wint eenvoudig zijn eerste wedstrijd met ippon en ook zijn 2e partij Leek geen vuiltje aan de lucht met een wazari voorsprong en 2 straffen voor zijn tegenstander. Echter na een te gretige actie om de partij voor tijd te beslissen wordt hem fataal en beland hij in de herkansingsronde waar hij gelijk medaille kandidaat Bram Nederbregt tegenkomt. Opnieuw begint Tim te gretig wat gelijk wordt afgestraft en Tim helaas hiermee zijn -15 jaar periode mee moet afsluiten.