EK Zilver Jiu-Jitsu voor Anne!!

25 mei 2022 | | | | |
Door: John Zwalve

In Israël zijn van 26 tot en met 29 mei de Europese Jiu-Jitsu Kampioenschappen gehouden voor Volwassenen. Voor vele een generale voor de komende World Games in juli wat in Birmingham, USA gehouden wordt.

Ook voor Anne van der Brugge was het een EK een generale voor de komende “Olympische Spelen” voor niet Olympische Sporten. De Jiu-Jitsuka van Budsochool Yotosama zal samen met haar Trainer/Coach en de geplaatste sporters van Jiu-Jitsu Team NL afreizen naar Birmingham. Daar zullen de Nederlandse Jiu-Jitsuka’, onder de vlag van het NOC-World Games Team NL, een gooi doen voor de medailles van het grootste evenement voor de Sport Jiu-Jitsu en wat 1 keer per 4 jaar georganiseerd wordt.

Op het EK liet Anne zien dat ze goed op weg is voor het piekmoment in juli. Als nummer 1 geplaatste had ze een vrijloting om eerst de Duitse Meijer met 7-2 te verslaan en daarna de Oostenrijkse Fuhrman. Fuhrman zal ook aanwezig zijn op de World Games en was op het laatste toernooi, de Grandprix van Parijs, nog te sterk voor Anne. Nu werd de meervoudig junioren Wereldkampioene vrij simpel met 9-2 verslagen.

In de Finale wachtte oud-Wereldkampioene Nebie uit Frankrijk haar op. Anne begon sterk aan de partij, wist de sterke judoka nog met een ippon te werpen maar zag de Francaise uiteindelijke toch nog langszij komen. Hiermee mocht Anne het Zilver ontvangen en kan terug kijken naar een goede generale voor de World Games!

Het Nederlands Jiu-Jitsu Team, wat bestond uit 8 Jiu-JItsuka’s, behaalde in het totaal, 4 zilveren en 1 bronzen medaille.

 

 

Livestreams Dag 1:

Mat 1 – Angle 1 –
Mat 1 – Angle 2 –
Mat 2 – Angle 1 –
Mat 2 – Angle 2 –
Mat 3 – Angle 1 –
Mat 3 – Angle 2 –