Succen op Kodokan Open!!

11 februari 2017
Door: John Zwalve

Zaterdag 11 en Zondag 12 februari zijn 6 sporters van Budoschool Yotosama afgereisd naar Norderstedt waar het Kodokam Open georganiseerd werd. Voor de Aspiranten, Junioren en Senioren was die weer als “meetmoment” aangewezen voor de titel toernooien.

Voor de Aspiranten en Junioren is het 1 van de belangrijkste kwalificatie toernooi voor het WK in Athene op 17, 18 en 19 maart. Een week later volgt de Open Oost-Vlaamse en daarna eventueel (als extra meetmoment) het NK.

Vice-Wereldkampioene Anne van der Brugge (-62 kg) wist vrij gemakkelijk al haar partijen overtuigend te winnen en mocht het goud ontvangen.  Tom Molenaar (-62 kg) kwam na een 15-10 winst op de belg Sebastiano Aina Europees Kampioen Maximillian Pick (Dui) tegen. Deze was nog even een maatje te groot waarna Tom via de herkansing wist terug te knocken voor de troostfinale. Hier stond vice-Europees Kampioen Oliver Schneider tegen. Deze werd met 12-7 verslagen waarna het brons binnen was!

Kars van den Boogaard maakte zijn debuut bij de Aspiranten -55 kg. In zijn openings partij tegen de Zweed Vistam ging het nog niet helemaal naar wens maar daarna wist Kars alles te winnen en mocht ook hij het brons ontvangen!

Ryan Engels (-60 kg) moest een nipte verliespartij incasseren (11-11 op ippons) tegenFlorian Funfstuck  maar wist in de herkansingsronde zich ook terug te knocken tot de troostfinale. Hier greep Ryan net naast brons na een 10-8 verlies van Akbas.

Bij de Senioren liet Chabeli Arenberg Peeters zien dat ze al goed op niveau zit richting het EK in juni. In de klasse -55 kg wist ze overtuigend met Full Ippons de Finale te bereiken. Hier was met 1 punt de Nummer 3 van het WK Dahl te sterk.

Gwen van Poelgeest wist bij de meisjes -15 jaar -36 kg het goud te veroveren en zag een goede generale voor het NK begin maart!