Kars 5e van Europa!

24 november 2023 | | |
Door: John Zwalve

De 21-jarige Kars van den Boogaard heeft voor een sensatie gezorgd door op zijn eerste Europees Kampioenschap bij de Senioren gelijk in de top 5 te eindigen!

In de Kroaatse Hoofdstad Zagreb wist de oud Junioren Wereldkampioene Jiu-Jitsu na een Bye de Italiaan Trucco met een Full Ippon te verslaan. In de kwartfinale wachtte niemand minder dan meervoudig Wereldkampioen Percy Kunsa uit Frankrijk. De “oude” Wereldkampioen had geen schijn van kans tegen de “jonge” Wereldkampioen. Met nog 15 secondes op de klok had de Jiu-Jitsuka van Budoschool Yotosama al een riante voorsprong opgebouwd van 17-9. Met de veronderstelling dat de wedstrijd al afgelopen was, was de Focus weg en kwam de Fransman toch nog terug op 17-17…Toch ging de winst naar Kars door meer ippons (vol ippons) te hebben gescoord. In de halve finale wachtte opnieuw een “grote” naam. De vice-World Games winnaar Andersen (Den). De Deen kwam al snel op een 6-0 voorsprong waarna Kars zich weer herpakte door het terug te brengen naar 6-4 waarna Kars onfortuinlijk tegen een worp en houdgrepen aanliep en daardoor de wedstrijd om het Brons restte. Om het Brons kreeg van den Boogaard geen grip op de Bronzen WK winnaar van 2022, de Duitser Aumueller. Met een vijfde plaats kan de jonge Kars terug kijken naar een goed Kampioenschap met nog veel potentie in het verschiet!

EUROPEES KAMPIOEN LANDENTEAMS:

Kars van den Boogaard is tijdens de Europese Kampioenschappen Jiu-Jitsu, in Zagreb Koroatië, Kampioen geworden met de Landenteams. Het Nederlands Team wist eerst Frankrijk met 3-2 opzei te zetten waarna in de halve finale Zweden met 3-1 verslagen werd. In de Finale was Nederland met 3-2 te sterk voor Montenegro waarmee de Europese Titel behaald werd!

Ook bij de medaille spiegel stond Nederland na het EK bovenaan bij het Fighting!