Kampioenen van Zuid-Holland -15 jaar!!

Tijdens de District Kampioenschappen judo -15 jaar hebben zich 3 judoka’s van Yotosama zich weten te plaatsen voor het NK wat op zaterdag 8 maart in Eindhoven gehouden wordt. Ayomi Bosdijk (-52 kg) behaalde de eerste titel in het ochtend programma door Ippon zeges op Sofieke Portengen, Pammi Luichjenbroer en in de Finale Ruby Banen.

2014-02-22 16.18.52-1

In het middag programma had Yotosama 4 troeven, te weten Camiel Roskamp, Dylan vd Berghe en Winston van Druten, allen in de klasse -46 kg en Robert Soen in de klasse -60- kg. 

Robert Soen trof na een vrijloting Ralph Verhoev, en moest met een yuko zijn meerdere erkennen in de latere kampioen. In de herkansingsronde moest Robert aantreden tegen Andrej Tsulkov, die tijdens de Open Vlaardingse nog te sterk was. Nu was het Robert die met een schitterende Ippon de zege op eiste. Vervolgens wist Robert 2 partijen met ippon te winnen en knockte zich daarmee terug naar een 2e plaats.

In de wel grootste en sterkste poule, moesten Camiel, Dylan en Winston aan de bak. Camiel wist zijn favoriete rol, ondanks een blessure goed waar te maken. Via ippon zeges op Spuij, van der Kleij, Broekman en vd Berg werd de Finale bereikt. Hier was Camiel ook met ippon te sterk voor Dadgarporian en kon daarmee zijn eerste Zuid-Hollandse Titel achter zijn naam schrijven!

Vier tickets waren er te verdienen voor het felbegeerde NK, en natuurlijk was de hoop dat er naast Camiel nog een Yoto naar het NK ging. Dylan en Winston hadden echter niet zo veel geluk met de loting…Dylan begon voortvarend, via ippon zeges op Kesselring en Ross bereikte hij de kwartfinale. Hier versperde echter van Nijenhoff de weg naar de halve finale en moest Dylan aantreden in de herkansingsronde. Na een ippon zege was Deljo de volgende obstakel. Op de Open Westbrabandse vorige week werd er nog verloren met wazari. Echter nu stapte Dylan met een goed tactisch plan de mat op, wat resulteerde in een enorme overwicht en een aantal grote kansen met sankaku waza. Deljo wist echter steeds nipt te ontsnappen. Vlak voor tijd wist Deljo toch nog Dylan te verassen waardoor Dylan op een 7e plaats bleef steken.

Winston van Druten moest gelijk aantreden tegen Dadgarporian, en moest zijn meerdere erkennen met een yuko. In de herkansingsronde wachtte Karamat Ali, waar hij vorige week nog een ippon verlies moest incasseren. Nu was hij de sterkste waarna hij nog 3 partijen wist te winnen om voor de 4e plaatst tegen Nijenhoff uit te komen. Winston begon voortvarend en leek even op de goede weg, maar uiteindelijk ging Nijenhoff met het laatste ticket aan de haal. Toch kunnen Dylan en Winston trots terug kijken naar dit kampioenschap en zich nu richten op de ZH-Kampioenschappen -18 jaar!                                                                                                      2014-02-22 16.19.16 2014-02-22 16.16.59