Judoka’s Yotosama in actie op DK Teams Zuid-Holland!

29 mei 2017
Door: John Zwalve

Zondag 21 mei werden de DK Teams -12 jaar en -15 jaar gehouden in de Dojo van Lu Gia Jen. De Kampioenen plaatsen zich voor het NK wat op 17 juni in Nijmegen plaatsvind.

Onder de naam Judo Team Haaglanden (Samenwerking van de judoclubs Gouweleeuw Delft, Lu Gia Jen Den Haag, Sport Accent Den Haag en Yotosama Zoetermeer) of onder de naam van 1 van de JTH clubs, werd er gestreden voor de NK tickets. De meisjes -12 jaar en de jongens -12 jaar zijn ongeacht hun resultaat al geplaast voor dit NK omdat ze vorig jaar Kampioen van Nederland waren geworden.

Teams Meisjes -12 jaar:

Twee Teams van JTH waren hier vertegenwoordig met véél meisjes van Yotosama. In JTH 1 waren namens Yotosama Demi van Winden (-32 kg) en Amy van Poelgeest (-36 kg) actief. JTH 1 wist al hun partijen te winnen en werden Kampioen van Zuid-Holland. JTH2 bestond alleen uit Yotosama meisjes, en de doelstelling van dat het plezier en de Team Spirit het belangrijkst was zodat iedereen aan judoën toe kwam. Het Team bestond uit Jill Lagemaat en Marit Meijer (-28 kg), Jaël Lagenaat en Fenne Stam (-32 kg), Yewande Bosdijk en Aishia Sie (-36 kg) en Isa Malmberg en Danique Ochse (-40 kg) waarbij Danique in de +40 kg klasse draaide.

De eerste partij werd er met de sterkste opstelling gespeeld tegen de Korte, die verrassen van Mahorokan had gewonnen. De Yotosama meisjes wisten met 3-2 te winnen maar verloren de wedstrijden er na mede omdat er vandaag meedoen is belangrijker dan winnen de motto was. Het was een leuke en voor de meesten een eerste Team ervaring!

Jongens -12 jaar:

3 JTH Teams waren hier vertegenwoordigd, die verdeeld waren in een Hoofdklasse en een 1e klasse. In het 1e JTH Team stonden voor Yotosama Maksim Dekkers (-38 kg), Tim Brabander (-42 kg) en Kevin vd Linden (+42 kg) in het Team. De jongens stonden ook niet altijd in hun sterkste opstelling en wisten toch 3e te worden. Op het NK zal er wel in de sterkste opstelling gestreden worden!

 

In de 1e klasse was JTH 3 actief met op 1 na, volledig bestaand uit judoka ‘s van Yotosama. Het jonge Team (allen -10 jaar) bestond uit Hugo Flink en Lenny Kuipers (-30 kg), Lars Harps (-38 kg) en Luca Roels (-42 kg). De +42 kg was niet bezet waardoor er steeds met een 1-0 achterstand begonnen werd. Ondanks dat het Team jong was en voor het eerst meedeed met Team wedstrijden wisten ze knap het brons te veroveren!

 

Meisjes -15 jaar:

Alleen Mahorokan en JTH (met Nederlands Kampioene Malika Bosdijk van Yotosama -57 kg) waren er om uit te maken wie er naar het NK mocht. De eerste partij werd met 4-1 door JTH gewonnen, daarna was Mahorokan met 3-2 te sterk. In de laatste ontmoeting was JTH weer te sterk waardoor ze Kampioen werden en zich klaar mogen maken voor het NK!

 

Jongens -15 jaar:

2 Teams van JTH met geen judoka’s van Yotosama maar wel aangevuld door Ruben Raghunath (-60 kg) en Max Schulenklopper (+60 kg) van Den Edel Gouda. Het Team van Mahorokan was de favoriet met NK medaille winnaars in hun Team. JTH 1 begon goed tegen de Favoriet maar moest er na een zeer spannende wedstrijd toch met 3-2 aan geloven. Ze wisten uiteindelijk het zilver te bemachtigen en JTH 2 het brons!