Jaimy Kat Wereld Kampioen Jiu-Jitsu!!

 SPONSORED BY
AGK_Logo2  AKA_logo Alfa_liggend_Logo  Zaal logo 010705

Jaimy Kat heeft zich gekroond tot Wereldkampioen Jiu-Jitsu U18 jaar in de klasse -46 kg! In Abu Dhabi mocht Jaimy voor het eerst aantreden op een Wereldkampioenschap waar hij gelijk de Titel opeiste!

Op het Europees Kampioenschap kreeg hij te horen dat er geen deelnemers waren in zijn gewichtsklasse -46 kg. Mede door een wijziging in de leeftijdscategorieën werd de categorie U18 opgesplitst in U16 en U18 waardoor het aantal deelnemers verminderde. Ook de Corona zorgde voor minder deelnemers waardoor er ook geen deelnemers waren in de klasse -50 kg. Jaimy was gedoemd om mee te doen bij de klasse -55 kg, mede op eigen beslissing om wedstrijdritme op te doen en ervaring op een Titel Toernooi. Jaimy wist op knappe wijze het Brons te veroveren!

Nu op het WK gelukkig wél een tegenstander, wellicht maar 1 (Kazachstan) maar gelukkig kon Jaimy afreizen om in zijn eigen klasse deel te nemen. Onder tussen zag Jaimy op dag 1 van het WK dat de Kazachstans in de andere klasses goede vechters waren!

Best of Three, diegene die het eerst 2 partijen wint is Kampioen! Wordt er onderling van elkaar gewonnen dan wordt de 3e partij beslissend….

In de eerste confrontatie ging de strijd gelijk op, Tot aan het einde van de partij waar de stand 12-12 was en in het voordeel van de Kazach, omdat hij 3 ippons had gescoord en Jaimy “slechts”2. Echter in de laatste actie had Jaimy nog wel gescoord en na een Slimme Challenge van, op dat moment Anco Bulk (John zat  bij Gwen), werd de actie terug gekeken door de VAR. En jawel, de actie werd toegekend en de winst ging alsnog naar Jaimy 14-12!!

In de 2e confrontatie, werd het strijdplan lichtelijk aangepast. Zonder ook maar eenmaal in gevaar te komen werd de Kazach Yesmurat Maksat met 11-6 verslagen!! WERELDKAMPIOEN!!