Jaimy Kat Europees Kampioen!!

01 april 2022 | | | | | | |
Door: John Zwalve
 SPONSORED BY
Samplonius 2019 logo_met_achtergrond  STEUN ONS!!  STEUN ONS!!
Fam Rommelse
Marion Ruijgrok
Christina Van Braam Morris Familie Oost
R. Van Zijderveld
Raéfen  Passage
Lisan Sadhinoch
Familie de Jong
Maartje Borsboom
Fithealth Fitnessboutique
Bea Samplonius 
R. Meijer
Peter Schurman
Hilde van Doornen
Arjen De Jongh
Hubertus Streng
Jan Kat
Luuz Zwalve-van Minos
Fam Harps
Mandy Buijtendijk
Lisette Samplonius

Tijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu u18 & u21 jaar heeft Jaimy Kat zich gekroond tot Europees Kampioen in de klasse-50 kg! In Kreta was Jaimy met 14-3 te sterk voor de Griek Iordanidis om vervolgens de Deen Tobiasen met Full Ippon te verslaan. In de Finale tegen de Fransoos  Abdallah keek Jaimy lange tijd tegen een achterstand aan maar wist dat vlak voor tijd om te buigen in een nipte winst. Na de Wereldtitel in de klasse -46 kg  nu dus de Europese in de klasse -50 kg!

Clubgenoot en trainingsmaatje Jayden Kramer starte met een verlies partij tegen de Griek Kletsas In de herkansingsronde werd de Pool Zipper met 14-10 en de Belg Strobbe (8-2) verslagen. Om het Brons tegen de Roemeen Velicicu ging de strijd gelijk op maar bij een 5-5 stand werd Jayden verrast en moest daardoor een Full Ippon incasseren.

Ook Lucas Meijer leek op weg na eremetaal. In de klasse -81 kg werd de Roemeen Pop simpel langszij gezet. Tegen de Griek Tsoukalas werd hij door diskwalificatie naar de herkansingsronde verwezen. Hier werden de Italianen Brunori & Moglie verslagen en leek tegen de Deen Gudvonsson het Brons binnen bereik na een 5-4 voorsprong in de laatste halve minuut. Echter een tactisch foutje zorgde roet in het eten en zag Lucas de winst en dus ook het Brons in rook opgaan. Toch een verdienstelijke 5e plaatsen voor zowel Jayden als Lucas!