Gwen van Poelgeest wint de World Cup -15 jaar!!

23 september 2017 | | | |
Door: John Zwalve

In Podgorica te Montenegro heeft Gwen van Poelgeest het Goud veroverd in de klasse -40 kg op de World Cup -15 jaar!

In de openingspartij werd de Russin Ekaterina Dronova nipt met 8-7 verslagen. In de Halve Finale keek Gwen steeds tegen een achterstand aan tegen de Griekse Marina Rounti. Met nog 14 seconden te gaan stond Gwen met 4-2 achter maar door nog een ippon te score in de 2e Fase (staande judo gedeelte) bracht ze de stand naar 4-4! De ipponscore bezorgde haar de Finale plaats gezien Rounti alleen wazari scors had.

Finale:

In de Finale wachte een andere Griekse Gwen op. Eirini Anastasaki was het laatste obstakel voor Goud. Anastasaki was een Fighter die veel counterde en had al sterke tegenstanders uitgeschakeld waaronder de bronzen winnares van vorig jaar, Polina Zahkarova uit Rusland en de Roemeense Panaitescu. Na tactisch overleg met haar trainer/coach John Zwalve werd het plan tijdens de warming up voor de Finale getraind. Dit werpte gelijk zijn vruchten af in de Finale en bracht Gwen in een riante 5-0 voorsprong! De Griekse ging daarna een tantje hoger en Gwen raakte de grip op de Griekse kwijt en zag de voorsprong veranderen in een 5-5 stand. In de laatste fase van de wedstrijdtijd wist Gwen weer op een voorsprong te komen van 7-5 en wist die tactisch uit te spelen waarna ze het Goud mocht ontvangen en het Nederlands Volkslied mee kon zingen!

Meer Goud:

Naast Gwen wisten ook Ruby Vogelzang (-36 kg) en Ruben Raghunath (-66 kg), beide van Den Edel Gouda, de World Cup -15 jaar op hun naam te schrijven! Clubgenoten Nick van Hattem (-34 kg) verloor de troostfinale en werd 5e en Max Schulenklopper einigde op een verdienstelijk 9e plaats!

img_8228.jpg