Goede voorbereiding Jiu-Jitsuka’s Yotosama!

15 april 2014
Door: John Zwalve

FOTO’S

Afgelopen weekend reisde een kleine delegatie van Budoschool Yotosama af naar het Duitse plaatsje Bernau, nabij Berlijn voor de Bernau Open Jiu-Jitsu Kampioenschappen ter voorbereiding voor het NK komend weekend

Mariëlle Kouwenberg (-52 kg) en Anne van der Brugge (-57 kg) pakte beide oppermachtig het goud in hun klasse. Ook Raèfen Passage pakte het goud bij de Senioren Dames -55 kg. In de Finale was ze te sterk voor de Deense Dahl, die nog op het afgelopen Aspiranten WK wereldkampioen werd. Naast het goud kreeg Passage ook nog de prijs voor beste vrouwelijke sporter.

Kars van den Boorgaard maakte een schitterende debuut op het internationale front, en wist na 3 maal Full Ippon zeges het zilver te bemachtigen in de klasse -41 kg. Frank Kouwenberg startte goed in de klasse +81 kg, en wist snel met Full Ippon te winnen. Een nog niet geheel herstelde zorgde roet in verder succes zodat Frank met het oog op het komend Nederlands Kampioenschap zich terug trok.

Beaunita Sewberath Misser viel helaas geblesseerd uit, nadat ze op een yoko geri stuitte. Na een nachtje ziekenhuis mocht ze gelukkig naar huis!