EK Goud en Brons voor Gwen & Kars!!

 SPONSORED BY
Samplonius 2019 logo_met_achtergrond  STEUN ONS!!  STEUN ONS!!
Fam Rommelse
Marion Ruijgrok
Christina Van Braam Morris Familie Oost
R. Van Zijderveld
Raéfen  Passage
Lisan Sadhinoch
Familie de Jong
Maartje Borsboom
Fithealth Fitnessboutique
Bea Samplonius 
R. Meijer
Peter Schurman
Hilde van Doornen
Arjen De Jongh
Hubertus Streng
Jan Kat
Luuz Zwalve-van Minos
Fam Harps
Mandy Buijtendijk
Lisette Samplonius

Op de laatste dag van het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu u18 & u21 wisten Gwen van Poelgeest en Kars van den Boogaard zich op het podium te knokken!

Gwen sloot haar Aspiranten (u18) tijdperk af met een mooie Wereldtitel en debuteerde nu bij de Junioren u21 in de klasse -52 kg. Na een Full Ippon zege op de Roemeense Panaitescu (WK Brons u18), wachtte de sterke, en favoriet voor de Titel, Griekse Efthymiou die vorige jaar nog uitkwam in de klasse -57 kg. Vlak voor tijd had Gwen nog een voorsprong maar door haar gretigheid kwam de Griekse alsnog langszij. Hierdoor moest er een verlenging aan te pas komen. Hier werd de partij met een flitsende worp beëindigd waarna de Italiaanse Martorana in de halve Finale wachtte. Deze werd vrij simpel langs de kant gezet waarna in de Finale de Duitse Vellguth met 10-4 werd verslagen en Gwen ook de Europese Titel op haar erelijstje kan zetten!

Na 2 WK bronzen medailles ontbreekt er nog een Europese in de prijzenkast van Kars van den Boogaard. Hij was gebrand om deze toe te voegen in de klasse -62 kg. De Junioor was als 2e geplaatst en mocht na een vrijloting aantreden tegen Vaseli (Fra). De Fransman had zijn huiswerk goed gedaan na zijn verloren partij op het laatste WK waardoor Kars na een nipt verlies (11-9) de Fransman de Titel zag opeisen. In de herkansingsronde wist Kars zich, via winst op Milovanovic (Srb) en de Duitser Voegele naar de troostfinale te knokken. Hier wachtte de Belg Lodens die lange tijd Kars te slim af was maar vlak voor tijd wist Kars de partij toch naar zich toe te trekken via een Full Ippon zege en zo zijn eerste Europese Bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen!