EK Brons voor Fabian Slingerland!!

27 september 2016 | | | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu voor Aspiranten -18 jaar heeft de Jiu-Jitsuka van Budoschool Yotosama knap het brons verovererd in de klasse -46 kg!

In de Veltsin Arena van Schalke 04 in Gelsenkirchen te Duitsland moest Fabian op zijn eerste grote Toernooi nog eerst op gang komen tegen de Italiaan Pagano. De latere Kampioen liep uit maar Fabian kwam sterk terug. Hij wist de stand gelijk te trekken naar een 6-6 en mede doordat een Ippon in Fase 2 totaal niet gewaardeerd werd ging de winst toch naar de Italiaan door middel van Fases. Tegen de Rus Malinin kreeg Fabian geen vat op de wedstrijd. Hij moest de Rus zijn meerdere erkennen waardoor Fabian toch op een verdienstelijke 3e plaats eindigde.

Tom Molenaar moest ook starten tegen een Italiaan in de klasse -66 kg. Na een spannende openingspartij ging er bij een eindstand van 6-6 de winst wél naar Yotosama. Door middel van Fases werd de Italiaan La Guardia naar de herkansingsronde verwezen. In de kwartfinale stond de Pool Osiak hem op te wachten. Tom kon het voor besproken tactisch plan niet uitvoeren waardoor hij op een flinke achterstand kwam. Toch wist hij goed terug te komen naar een 9-9 stand, maar kreeg aan het eind een ongelukkige straf waardoor hij de halve finale misliep. In de herkansingsronde wachte de Oostenrijker Smidt. Na al 2 keer nipt van hem verloren te hebben zinde Tom op sportieve wraak. Helaas was Smidt hem te sluw af en was het EK avontuur voor bij.

Naast de bronzen medaille van Fabian Singerland wist het Nederlands Team van de Judo Bond Nederland een totaal van 7 bronzen medailles te veroveren!