EK Brons voor Chabeli Arenberg Peeters!!

23 juni 2014 | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Open Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu in voor Senioren, het Roemeense Boekarest,  heeft de kersverse EK Junioren brons medaillist, Chabeli Arenberg Peeters, voor een stunt gezorgd door ook bij de Senioren goed voor brons te zijn.

In de klasse -55 kg wist ze via een Full Ippon zegen op de Italiaanse Allessandra Restano en Deense Rebekka Dahl  de halve finale te bereiken. In de halve finale versperde de Russin Maria Bekher de weg naar de finale waarna slechts brons restte. Clubgenootje Raèfen Passage, moest in dezelfde klasse openen tegen de lastige Italiaanse Anastasia Tonelli. Met 9-5 moest Raèfen buigen en wist zich via de herkansingronde goed terug te knokken door winst op de Italiaanse Restano (Hier brak Raèfen haar teen

) en Beauchet (Fra). Om het brons moesten beide meiden van Budoschool Yotosama tegen elkaar die in de slotsecondes naar Chabeli ging na een 8-6 eindstand. De derde troef van Yotosama was Cynthia Schellingerhout in de klasse -70 kg. Een voedselvergiftiging bracht roet in het eten en ondanks winst op angstgegner Bauer uit Duitsland was de pijp leeg tegen de Poolse Sitko (6-5)in de kwartfinale. Hierna moest Cynthia zich uit het toernooi terugtrekken waardoor haar medaille droom in rook opging.