Danish Open JJ: 2x Goud & 2x Brons!

19 mei 2018
Door: John Zwalve

Vier Jiu-Jitsuka’s van Budoschool Yotosama reisde samen met Trainer/Coach John Zwalve en hun supporters af naar het Deense plaatsje Bramming waar er de Open Deense Kampioenschappen werden georganiseerd! De Open Deense is het 3e en laatste meetmoment voor het Europees Kampioenschap Junioren en Aspiranten wat later dit jaar in Bologna (Ita) wordt gehouden.

Tom Molenaar pakte het Goud in de klasse -69 kg! Na het winnen van de Dutch Open en Brons op het Wereld Kampioenschap in Abu Dhabi staat hij er zéér goed voor om ook op het EK Yotosama te vertegenwoordigen!

Kars van den Boogaard (-60 kg) staat er ook goed voor! De Nederlands Kampioen wist ook Brons te veroveren op de Dutch Open! In Denemarken waren er helaas geen tegenstanders waardoor hij ik de klasse -66 kg aan de bak moest. Ook hier liet hij zien goed in vorm te zijn door het Brons te veroveren!

De zusjes Amy en Gwen van Poelgeest kwamen in de samengevoegde poule -44 uit. Beide wisten de kruisfinales te bereiken maar kwamen elkaar daar al tegen. Met een 7-7 eindstand trok Amy (op Fase) aan het langste eind waardoor Gwen voor het Brons moest. Deze wist Gwen op Full Ippon te winnen en zag daarna Amy ook de Finale met Full Ippon winnen af te sluiten en pakte daarmee het 2e Goud voor Yotosama!