Cynthia Schellingerhout WERELDKAMPIOENE!!!

30 november 2014 | | | | | |
Door: John Zwalve

 

 

 

Op het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu voor Senioren heeft Junior Cynthia Schellingerhout voor een stunt gezorgd door de Wereld Titel op te eisen in de klasse -70 kg!
Na een vrijloting moest Cynthia het in de kwartfinale opnemen tegen Djurdjevac uit Montenegro die Euopees Junioren Kampioen Laznik (Slo) vrij eenvoudig met full ippon had verslagen. Zonder in problemen te komen werd Djurdjevac met 17-5 verslagen en wachtte in de Halve Finale oud Wereldkampioene Mackowiak uit Polen. Na een spannende strijd trok Cynthia aan het langste eind door met een 12-12 eindstand met meer ippons als winnaar de mat af te gaan. Niet geheel ongeschonden kwam Cynthia de mat af…Na een schouderworp van de Poolse ging Cynthia opnieuw door haar al geblesseerde elleboog en was nog de vraag of er überhaupt de finale gedraaid kon worden. Mede door Bonds Fysio Eric Stoutjesdijk, werd Cynthia klaar gemaakt voor de Finale!
In de FINALE was meervoudig Wereldkampioene Ivanova (Rus) de laatste obstakel voor het goud. Na een bliksemstart bouwde Cynthia een riante voorsprong op, en wist na ippons in de 1e fase het publiek van de stoelen te krijgen na een gigantische worp, waarna ook het groene lichtje van de 2e fase op het score bord oplichtte. Toch wist Ivanova langzaam weer dichterbij te komen waarna Cynthia na een laatste slotoffensief de partij met 12-9 winnend wist af te sluiten….WERELDKAMPIOENE!!!!!

Raèfen Passage was zeer dicht bij ere metaal in de klasse -55 kg. Na een niet al te goede voorbereiding vanwege een enkel blessure wist Raèfen toch nog ver te komen. Na een 14-7 winst op de Mexicanse Cortes, wachtte de Europees Kampioene Bieronska (Pol) haar in de kwartfinale op. De Pools was nog een maatje te groot waarna Raèfen naar de herkansingsronde werd verwezen. Hier werd Nastenko uit Ukraine met 12-4 verslagen waarna ook de Poolse Giec er met 8-4 er aan moest geloven. Om het brons stond de Française Laure Campagne haar op te wachten. Geheel gesteund door het thuispubliek, die bij elke actie van Campagne lawaai maakte, was het voor Raèfen zeer moeilijk om ook de scheidsrechters te overtuigen van haar gemaakte punten. Met een zeer geflatteerde uitslag ging de Française met het brons vandoor en moest Raèfen toch met een zeer verdienstelijke 5e plaats!