Cynthia Schellingerhout Europees Kampioene!!

 

 

Foto’s Marcel Kouwenberg

 

Tijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu in eigen land heeft de 20-jarige Cynthia Schellingerhout, van Budoschool Yotosama, zich zelf gekroond tot Europees Kampioene Senioren -70 kg! Clubgenootje Chabeli Arenberg Peeters eindigde op de 5e plaats in de klasse -55 kg.

De 2-voudige Wereldkampioene Cynthia Schellingerhout moest na een vrijloting openen tegen de Poolse Sitko. Deze werd vrij snel en eenvoudig gewonnen met Full Ippon. In de halve Finale wachtte Stefanie Wauters (Bel) die op haar weg al voor een verrassing zorgde door vice-Wereld Kampioene Ivanova (Rus) te verslaan. Met een 8-6 winst partij bereikte Cynthia de Finale waar angstgegner Annalena Bauer (Dui) haar laatste obstakel voor goud was. In een zinderende Finale trok Cynthia aan het langste eind door de Duitse met 16-14 te verslaan en naast haar Wereldtitel bij de Senioren nu óók de Europese Titel achter haar naam te schrijven!

Chabeli Arenberg Peeters (-55 kg) startte goed in de Topsporthal van Almere. Margaux Pouyard (Fra) werd met 11-8 naar de heransingsronde verwezen, waarna de Russin Bekher haar de wegversperde van de halve finale. In de herkansingsronde werden Weinhandle (Aut) en Dahl (Den) beide met Full Ippon verslagen. Om het brons was vice-Wereldkampioene Beauchet (fra) helaas te sterk en zag Chabeli Pouyard wel het brons binnen slepen.

Wouter Visser (+94) moest op zijn eerste EK aantreden tegen Riss (Pol). De latere winnaar van het brons was nog een maatje te groot voor Wouter. In de herkansingsrinde wist Wouter nog wel een ronde verder te komen maar stuitte tegen de Duitser Mollenhauer.

Tijdens de landenteams de volgende dag zorgde Cynthia Schellingerhout opnieuw voor een stunt door in de klasse +62 kg, zowel de Europees Kampioene +70 kg Brolin (Zwe) als bronzen medaillist +70 Paderina (Rus) te verslaan. Helaas greep het Nederlands team net naast brons. In totaal wist het Nederlands team 2 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles te veroveren.

EC 2015 Almere Results Saturday