Camiel Roskamp 3e van Nederland!!

09 april 2017 | | |
Door: John Zwalve

Camiel Roskamp heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Judo -18 jaar knap het Brons veroverd in de klasse -60 kg!

In de eerste ronde werd Huub Raspe (NN) met een ippon verslagen. Jonathan Houkes (NH) moest er in de 2e ronde ook met een ippon verlies aan geloven. In de kwartfinale werd Kevin Gijsman (LI) met ippon verschalkt. In de halve finale begon Camiel sterk tegen Quincy Haefkens die binnen een minuut al 2 straffen achter zijn naam had staan. De 3e en beslissende straf (=diskwalificatie) zat er aan te komen maar vlak voor tijd werd een onoplettendheid van Camiel fataal en wist Haefkens een wazari te scoren. Met slechts 16 secondes was het te kort om de achterstan weg te werken en werd Haefkens, ondanks dat hij nog 2 maal de mat uit “vluchtte”, als winnaar aangewezen. Om het Brons moest Camiel de grote teleurstelling van zich afzetren. Dat lukte niet echt waardoor Camiel al snel tegen een wazari achterstand keel tegen Bart Weiling (LI). Daarna herpakte hij zich en wist via 2 wazari’s het Brons veilig te stellen!!

Kevin Hippe verloor in dezelfde klasse onfortuinlijk zijn eerste partij. Een verkeerd getimde overworp kostte zijn partij. In de herkansingsronde wist hij nog een partij op ippon te winnen maar sneuvelde daarna.

Robert Soen (-73 kg) had niet echt zijn dag. Hij wist nog wel zijn eerste partij te winnen maar verloor daarna twee maal. Winston van Druten kwam in dezelfde klasse niet verder dan de weging..