Camiel Roskamp 7e op EK Judo!!

29 juni 2017 | | |
Door: John Zwalve

Op het EK is Camiel Roskamp goed voor de dag gekomen in de klasse -60 kg! In de eerste ronde werd Akusha (BLR) met wazari verslagen. In de tweede ronde wachte Ibrahimov (AZE) die als nummer 2 geplaats was mede door zijn internationale succes op de Grand Prix Toernooien.

De judo regels zijn dusdanig aangepast dat er alleen positief judo getollereerd word en dat negatief judo niet wordt beloond of zelfs wordt bestraft! Tegen Ibrahimov waren deze regels compleet verdwenen…Camiel kreeg terecht zijn eerste straf door te makkelijk uit de mat te stappen, maar daarna was de Azerbeidzjaan duidelijk opzoek naar meerdere straffen. Héél erg druidelijk werd Camiel voor de 2e keer uit de mat geduwd wat hem zijn 2e straf kostte en daarna werd Camiel overduidelijk naar de grond getrokken die ook bestraft werd met de laatste straf wat dus een diskwalifatie betekende. In een zeer korte tijd dus 3 straffen aangesmeert…Ibrahimov wist wel de Finale te bereiken waardoor Camiel zich mocht opmaken voor de herkasningsronde.

De eerste herkansingsronde was Camiel uitgeloot, waarna hij tegen de sterke Kapanadze (GEO) die ook internationale medailles op zijn naam heeft staan! Camiel wist vrij snel een wazari te scoren, maar nu kreeg hij opnieuw (en terecht) 2 straffen waarna hij nog 3 volle minuten moest zorgen om geen tegen score te krijgen en zeker geen straf. Dit lukt waarna hij de Turk Ozcan tegen kwam. De winnaar  zou om het brons mogen! Ook hier wist Camiel snel een wazari te scoren maar kreeg er ook snel weer 1 terug. Het bleef lang spannen waarna er een Golden Score aan te pas moest komen! Ook hier ging de partij gelijk op, maar na een mislukte verrassingsaanval van Camiel belande hij onfortuinlijk op de grond en moest aftikken vanwege een niet toegstane beenklem…

Hierdoor was het individuele EK avontuur voorbij, met een verdienstelijke 7e plaats voor Camiel! Zondag zal Camiel deelnemen aan het EK voor Landen Teams!

uitslagen Poule dag 1

Teams:

Het Heren Team van Nederland is 5e geworden op het EK. Na een vrijloting werd het Team van Litouwen met 5-0 verslagen. Vervolgens was Letland met 3-2 te sterk voor de Dutch Lions. In de herkansingsronde werd Frankrijk met 3-2 verslagen en ook Polen moest er met 3-2 aan geloven. Om het brons was Rusland een maatje te groot (5-0). Camiel stond tegen Letland, Polen en Rusland in het Team van Nederland.

uitslagen Heren Team

 

Tijdens de judo examens heeft Camiel namens Budoschool Yotosama een succesboekje gehad:

K1600_Camiel-boekje-klein IMG_0952

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverloop hier te volgen: http://ippon.org/

Livestream:

http://www.eju.net/calendar/?mode=showLiveTransmission&id=2974&channel=1