Brons voor Gwen en Lucas op German Open!

02 oktober 2022 | |
Door: John Zwalve

Tijdens de German Open Grand Prix Jiu-Jitsu wat in het Duitse Gelsenkirchen werd gehouden hebben zowel Gwen van Poelgeest (U21) als Lucas Meijer (U18), van Budoschool Yotosama uit Zoetermeer, opnieuw een goede generale gedaan voor het komende Wereld Kampioenschap wat eind oktober in Abu Dhabi gehouden wordt!

Vele Nationale selecties van over de gehele wereld gebruiken de German Open als laatste voorbereiding of als laatste kwalificatie voor het WK waardoor het 1 van de grootste en sterkste internationale Toernooien is.

Gwen van Poelgeest wist bij de Dames Adults -52 kg de stijgende lijn door te trekken. Na winst met Full Ippon op de Duitse Kummer wachtte in de halve Finale Wereldkampioene Gaspard uit Frankrijk. In de beginfase van de partij was het een gelijk opgaande partij (3-2 voor Gaspard), waarna de Francaise uitliep naar een 7-2 voorsprong. In de slotfase wist Gwen nog goed terug te komen naar 7-6 en zag het laatste punt helaas naar de Wereldkampioene gaan waardoor de eindstand op 9-6 eindigde. Om het Brons was het een Nederlands onderonsje met Ruby Vogelzaang, die Gwen met 9-2 naar zicht toe trok en daarmee het Brons behaalde bij de Volwassenen. Een goede opsteker richting haar WK Junioren U21 jaar en tevens stijgt ze op de World Ranking lijst!

Voor Lucas Meijer was het ook een generale voor het komende WK U18 jaar. Na het winnen van de Balkan Open werd nu de German Open als voorbereiding genomen. Met een andere deelnemersveld een goed moment om andere tegenstanders tegen te komen. In de klasse -81 kg wist Lucas vrij simpel te winnen van de Duitse Thieme. In de kwartfinale wachtte de onbekende Thongsong uit Thailand die een aparte vechtstijl had waar Lucas nu nog geen antwoord op had. In de herkansingronde wist Lucas de wedstrijd om het Brons te bereiken waar hij de Belg Vermeulen met 10-5 de baas was.