Brons voor Camiel op Dutch Open!

15 januari 2017
Door: John Zwalve

Camiel Roskanp heeft ook op het 3e kwalificatie brons veroverd waardoor hij na 3 bronzen medailles zijn kansen voor uitzending naar de Internationale Toernooien ziet groeien.

Makkelijk ging het deze keer niet in de klasse -60 kg. Na een vrijloting moest Camiel gelijk een verliespartij incasseren. Nota bene tegen Weling waar hij op het laatste kwalificatie toernooi om het brons wist te winnen. Nu leek er ook geen vuiltje aan de lucht na een wazari voorsprong maar na een ongelukkige landing kwam Camiel in een dusdanige benarde situatie dat hij niet meer kon ontsnappen aan een muurvaste armklem. Via de herkansingsronde was het een zeer lange weg voor eremetaal. Via zeges op Flik, Gihl (Zwe), Slokker, Dahlin (Zwe), Liauw Anjie, Pashaev (Zwe), Reinartz, Biederman (Dui) en Bennabdarrahmane werd het zwaarbevochten Brons binnengehaald!

Kevin Hippe wist goed voor de dag te komen in de klasse -55 kg. Na een vrijloting werd trainingsmaatje Silvano Tarantino (Judo Team Haaglanden) verslagen om vervolgens de Italiaan Castagna te verslaan. Na winst op Baart versperde Julian Kugel met nipt verschil de weg naar de halve finale. In de herkansingsronde bracht de Zweed Hendrikson een einde aan het avontuur.