Brons voor Ayomi Bosdijk op Kwalificatie Toernooi!

22 december 2014 | | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Topjudo Haarlemmermeer, wat als 2e kwalificatie toernooi is aangewezen voor de judoka’s -18 jaar heeft Ayomi Bosdijk goede zaken gedaan door het brons op te eisen in de klasse -57 kg!

Na ippon zeges op Hamming, en Rekveld werd ook Rison (nr 7 bij de Senioren) op straffen verslagen. In de halve finale ging de partij tegen Pleuni Cornelissen gelijk op totdat Ayomi moest aftikken vanwege een armklem. Om het brons werd Nederlands Kampioene -15 jaar -48 kg met ippon verslagen en was het brons een feit!

Camiel Roskamp (-50 kg) was weer een stapje dichterbij. Na een 7e plaats op het vorige meetmoment wist hij nu een 5e plaats te behalen. Na winst op onder andere Boris vd Sar, de winnaar van het vorige kwalificatie toernooi, wist Camiel de halve finales te bereiken. Hier werd nipt verloren van Kielman, waarna om het brons de partij vlak voor tijd uit handen werd gegeven en Belkaid met het brons er vandoor ging.

Kevin Hippe (-42 kg) en Michael Middelkoop (-66 kg) wisten beide nog wel 2 keer te winnen maar redde het niet voor het eremetaal.