Brons NK Teams!

Tijdens het Nederlands Judo Kampioenschap voor Jeugdteams hebben de judoka’s van Budoschool Yotosama het Brons bemachtigd!

Het jongensteam -12 jaar van Judo Team Haaglanden (Gouwe Sports, Lu Gia Jen en Budoschool Yotosama) wist zich voor het NK te plaatsen door het Districts Kampioenschap van Zuid-Holland te winnen. Op het NK waren alle 7 Districten met 2 team vertegenwoordigd en samen met de Nederlands Kampioen van vorig jaar werd er dit jaar weer hard gestreden. Mike Bolleboom, Duncan de Jong en Lars Harps waren de judoka’s die namens Yotosama in het Team van Haaglanden zaten en het team wist zich via zeges op JC Helden uit Limburg (4-1) en Talententeam Noor-Holland (4-1) de halve finale te bereiken. In de halve finale is Buel Sport uit Zuid-Nederland te sterk waarna om het Brons Sport Instituut Schiedam eveneens uit Zuid-Holland met 4-1 werd verslagen!

Het jongens team -15 jaar van Judo Team Haaglanden, met Tim Brabander van Yotosama in de gelederen, wist ook de halve finale te bereiken door Veendam/Judo Instituut Noor (Noord-Nederland) en Rosmalense JC/Breskens (Zuid-Nederland) beide met 3-2 te verslaan. In de halve finale werd de partij pas in de laatste wedstrijd in de Golden Score verloren met 3-2 van Stichting Judo Oost/Judo Promotie Twenthe (Oost Nederland) beslist. Om het Brons was Bushi uit Midden-Nederland te sterk.

Het meisjes team -15 jaar van Judo Team Haaglanden , met Demi van Winden (Yotosama), moest gelijk een verlies partij incasseren van de latere Kampioen Hercules uit Limburg. Daarna sneuvelde het meiden team door het team van Kings (Noord-Nederland).