Ayomi en Malika Bosdijk Succesvol op NSK!

10 december 2022 | | | |
Door: John Zwalve

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Judo voor Studenten hebben de (oud) judoka’s Ayomi Bosdijk en Malika Bosdijk, van Budoschool Yotosama, goede zaken gedaan! 

In het Sportcomplex van het Radboud Universiteit in Nijmegen waren niet alleen de Nederlandse Studenten Titels te verdienen maar was er ook een ticket te verdienen voor de Europese Universitaire Olympische Studenten Spelen in Zagreb die volgend jaar juni plaatsvinden.

Zussen Ayomi Bosdijk en Malika Bosdijk (-78 kg) hadden hun judopak weer uit de kast opgezocht om na lange tijd de wedstrijdmat weer te betreden. Door blessureleed moesten beide oud-Nederlandse Jeugd Kampioenes hun “vruchtbare” Topsport Carrière beëindigen. Voor dit NSK kwamen de Zussen zich een maand voorbereiden bij hun oude judoschool Yotosama.

In de klasse -78 kg hadden zowel Ayomi als Malika een vrijloting. Malika moest gelijk starten tegen Europees Nummer 3 u23 jaar Silja Kok. Deze Nationale Topsporter verraste Malika gelijk waardoor Malika op achterstand kwam. Gedurende de partij wist Malika langzij te komen maar door een diskwalificatie miste ze de finale waarna ze om het Brons Tamara Elbers met Ippon versloeg!

Ayomi Bosdijk wist in haar halve finale Annemarijne Ploeger met Ippon te verslaan en kwam in de Finale eveneens tegen Kok te staan. Ook Ayomi werd verrast door Kok wat gelijk een volpunt opleverde en Ayomi met zilver genoegen moest nemen.