Ayomi Bosdijk 7e in Erfurt!

25 maart 2015 | | |
Door: John Zwalve

Thuringen Pokal Erfurt 21 maart 2015.

Ayomi Bosdijk was door de Judo Bond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan de Thüringen Pokal in Erfurt. Er mochen maximaal 6 Nederlanders per klasse aan dit grote internationaal toernooi deelnemen. In de klasse -57 kg waren maar liefst 47 deelnemers uit wel 10 verschillende landen onder andere België, Brazilië, Canada, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Tjechië en Nederland.

Ayomi moest openen tegen de Duitse Mahlke, die er met 4 straffen afging. In de volgende ronde stond de Duitse Dennochweiler te wachten. Deze werd met een wazari verslagen om vervolgens de Duitse Kreuter met yuko te verslaan. In de kwartfinale wachtte de sterke Francaise Giraud haar op. Giraud was op de Dutch Open ook al te sterk en ook dit keer kon Ayomi geen potten breken tegen de latere kampioene.

Doordat Ayomi de kwartfinale had bereikt had Ayomi nog wel een herkansing in het Braziliaans Systeem wat ze hanteerde. In de herkansingronde werd de Braziliaanse Lima met ippon verslagen en was de Braziliaanse Nascimento de volgende obstakel voor de troost finale. Nascimento was Ayomi helaas te slim af waardoor Ayomi op een 7e plaats eindigde en Nascimento later het brons zag pakken.

Uitslag:

1e Giraud (Fra)

2e Keller (Sui)

3e Nascimento (Bra)

3e Amey (Sui)

5e Kroon (Ned)

5e vd Meeberg (Ned)

7e Ayomi Bosdijk (Ned)

7e Deliu (Dui)