Ayomi Behaald brons op Dutch Open Espoir!!

11 januari 2015 | | | | | |
Door: John Zwalve

 

 

 

Na vorig jaar de titel te behalen in haar laatste jaar -15 heeft Ayomi Bosdijk knap het brons veroverd in haar eerste jaar -18. Het 3e kwalificatie toernooi was zéér sterk bezet, in een poule van maar liefst 57 deelneemsters wist Ayomi van de Duitse Vogl met ippon te winnen. Vervolgens werd ook de Belgische Moonen met ippon verslagen. In de kwartfinale werd de Zwitserse Keller met ippon langszij gezet waarna In de halve finale de strijd gelijk op ging tegen de Française Giraudd die uiteindelijk met een houdgreep de finale bereikte. Om het brons werd de Nederlandse van Hertog met yuko verslagen en brengt Ayomi de teller, na 3 kwalificatie toernooien, op 2x brons!

Camiel Roskamp starte dit jaar in een nieuwe klasse. In de klasse -55 kg, met 83 deelnemers, wist Camiel ver te komen. Na winst op Cook (wazari), van Dijk (ippon) en de Belg de Laat (ippon), moest hij in de kwartfinale de meerdere erkennen in Storm. In de herkansingsronde werd de Duitser Amato met ippon verslagen. Na een bye (blessure van Tim Houwing (JTH)) was Mourik de laatste obstakel voor de wedstrijd om brons. In de Golden Score liep Camiel onfortuinlijk op tegen een straf wat hem de wedstrijd koste en hij hiermee verdienstelijk op de 7e plaats eindigde.

Michael Middelkoop was goed op dreef in de klasse -66 kg. Na ippon zeges op Marekhasvilli (Bel) en de Zweed Johansson, versperde de latere brons winnaar Hoogeboom hem de weg naar de kwartfinale. Hoogeboom verliest vervolgens de kwartfinale waardoor het toernooi eindigde voor Michael.

Quinten Scheiders wist bij de Heren -21 jaar als hoogste Nederlander te eindigen. In de klasse -55 kg moest hij openen tegen de Belg Verstraete, die vorig jaar nog brons behaalde op het WK. Verstraete was nog een maatje te groot waarna Quinten via de herkansingsronde zich nog naar een 7e plaats wist te knokken.