Amy & Gwen van Poelgeest naar het NK!

18 maart 2018
Door: John Zwalve

Tijdens de Districts Kampioenschappen Judo -15 jaar heeft Gwen van Poelgeest ook hier de Zuid-Hollandse Titel opgeëist! In de klasse -40 kg was ze superieur en won al haar partijen snel en overtuigend met ippon!!

Zusje Amy maakte haar debuut op het DK en wist via een ippon zege de halve finale te bereiken in de klasse -36 kg. Met overwicht moest er een Golden Score aan te pas komen en terwijl de tegenstandster allang haar 3e straf had moeten krijgen werd Amy toch nog verrast en zag de Finale in rook opgaan..

Om het brons werd er éénvoudig met Ippon gewonnen zodat Amy samen met Zus Gwen op 7 april naar Leek mag afreizen!

Dichtbij:

Jaimy Kat (-34 kg) en Milan Hippe (-50 kg) waren dichtbij plaatsing voor het NK! Jaimy verloor onnodig zijn eerste partij met Diskalificatie maar knockte zich goed terug door twee mooie ippon overwinningen. Om het Brons werd er helaas verloren van Nick van Hattem.

Milan Hippe stond door middel van twee vrijlotingen al in de kwartfinale. Na een zware pot wist hij in de Golden Score de partij te winnen met wazari. In de halve Finale werd er helaas verloren met 2 wazari’s waarna Milan om het brons geen grip kreeg op de wedstrijd en ook die gewonnen moest geven.

Lucas Meijer moest in dezelfde klasse gelijk een verliespartij incasseren. In de herkansingsronde wist hij met mooi judo tweemaal met ippon te winnen. Daarna werd er helaas verloren waardoor hij op de 7e plaats eindigde.

Abbas al-Fartousy (-34 kg), Noa Smits (-42 kg), Max Zaal (-46 kg) en Jens van der Ven (-60 kg) vochten wat ze waard waren maar sneuvelde in het geweld.