7e plaats voor Gwen op EK Jiu-Jitsu en Kars 13e.

24 mei 2024 | | | |
Door: John Zwalve

Junior Gwen van Poelgeest is op haar eerste Europees Kampioenschap bij de Volwassenen als 7e geëindigd. De oud-Wereldkampioene -18 jaar moest, na een vrijloting, openen tegen de latere Bronzen medaille winnaar Sina Staub (Aut). Na een sterke start nam Staub het initiatief en liep vervolgens uit. In de herkansing werd de Spaanse Kampioene Navarro met 8-4 verslagen waarna de Italiaans Porcile, die later ook het Brons pakte, de weg naar eremetaal versperde.

Kars van den Boogaard mocht na een vrijloting starten tegen Europees Junioren Kampioen Costa (Ita). Op papier een te kloppen persoon maar bleek toch erg lastig te zijn. De Italiaan won niet alleen van Kars maar wist vriend en vijand te verassen ebn pakte later de Titel. Voor Kars betekende dat een lange weg via de herkansingsronde. Hier werd de Hongaar Kardos met Full Ippon verslagen! Dat het een EK met verrassingen was bleek wel dat er Top favorieten sneuvelde of in de herkansingsronde terecht kwamen. Zo ontmoette Kars al snel medaille kandidaat Rasmussen (Den) tegen die het EK avontuur voor Kars beëindigde.

Zondag wist het Nederlands Team bij de Teams, waar Gwen en Kars reserves waren, knap de Finale te bereiken. Na vorig jaar de Titel op te eisen was Nederland als eerste geplaatst en mocht na een vrijloting Frankrijk treffen in de Halve finale. Met een 3-2 winst werd de Finale bereikt waar gastland Duitsland met 3-2 de betere was.