6x Goud op open Noord-Hollandse Kampioenschappen!

13 maart 2016 | |
Door: John Zwalve

 

 

Tijdens de open Noord-Hollandse Jiu-Jitsu Kampioenschappen, wat in Sporthal de Walvis te Beverwijk werd gehouden, heeft Budoschool Yotosama weer veel eremetaal behaald! Zo ging de Zoetermeerse Budoschool met 6x goud, 3x zilver en 2x brons huiswaarts!

Voor de Senioren en de Aspiranten (-18 jaar) was dit een kwalificatie toernooi voor de Grote Evenementen (EK & WK). Melissa Jol wist bij de Senioren Dames -62 kg op nieuw het goud op te eisen! Met 3 gouden medailles op 3 kwalificatie toernooien is ze op de goede weg op uitzending naar het Open Europees Kampioenschap wat in Juni in Ghent gehouden wordt.

Ook bij de Aspiranten zijn de Jiu-Jitsuka’s Fabian Slingerland (-50 kg) en Tom Molenaar (-66 kg) op de goede weg. Zo wist Fabian zijn 2e gouden plak achter zijn naam te zetten en wist Tom Molenaar het zilver te bemachtigen.

Estelle Slingerland behaalde knap het goud bij de jongens -12 jaar -38 kg, en behaalde de zusjes Amy van Poelgeest (meisjes -12 jaar -32 kg) en Gwen van Poelgeest (meisjes -15 jaar -32 kg) beide het zilver. Kars vd Boogaard en Xavier Hagebeek behaalde beide het brons bij de jongens -15 jaar -50 kg.

Voor de beginners was er ook gelegenheid om te proeven aan het Fighting System. Jayden Kramer (-30 kg), Amir-Ali al-Fartousy (-42 kg) en Thijme vd Burg (-80 kg) begonnen allen zeer goed aan hun Jiu-Jitsu carrière en behaalden alleen het goud!